Sociedad
PSICOLOGIA

Molt més que simples contes

Què s'amaga darrera de la figura del llop? I del Drac? Als contes ha de morir sempre la bruixa?. Quin paper han jugat els contes que ens explicaven de petits en la formació de la nostra personalitat?.

Imatge del musical "Caperucita i el Lobo" de la Compañía La Bicicleta / Compañía La Bicicleta

Entrevista conteteràpia (13/03/2018)

27:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000048086/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Cal que mori la bruixa, hem de matar el Drac i vèncer el llop? La princesa pot salvar a un príncep en dificultats? Preguntes que obtenen las seva resposta singular en el camp de la anomenada conte teràpia. Una manera de sanar a través d'aquest tipus de narrativa.Un mètode per treballar l’univers de l’inconscient a través de la simbologia evident i oculta dels contes d’ara i de sempre. A tall d’exemple ens trobem que el drac sovint simbolitza el que no ens agrada de nosaltres, els defectes que ens avergonyeixen i torturen o que el llop ferotge representa les males persones que ens podem trobar en el camí de la vida com li passa a la caputxeta al bosc.

Tot i que la caputxeta també té altres connotacions pel fet que és una preadolescent i que va vestida amb un color vermell amb fortes connotacions menstruals. Com descobrim a l’entrevista que adjuntem, els contes contenen missatges, valors que ens són útils per construir-nos quan som menuts i que també ens beneficien d’adults. Un univers en el que ens endinsem amb les convidades d’avui: Pilar de los Hielos i Isabel Fornos Vilanova.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00