Sociedad

L'Ajuntament detecta que 9 habitatges municipals del Raval són narcopisos

Un estudi del parc públic de lloguer conclou que en el 96% dels casos es fa un bon ús dels pisos

Veïns del Raval manifestant-se el setembre de 2017 contra els narcopisos / ACN

Barcelona

L'Ajuntament ha detectat que 9 dels habitatges de lloguer públic que té al Raval són narcopisos. No es tracta de pisos buits que han estat ocupats il·legalment. Segons el govern municipal són els llogaters, que tenen un contracte amb l'Ajuntament, els que venen droga a casa seva o els que permeten aquesta activitat.

El consistori ho pogut constatar perquè durant el darrer any i mig ha fet una inspecció de 6.200 pisos de lloguer públic, dels més de 7.000 que gestiona. Aquest estudi conclou que en el 96% dels casos es fa un ús adequat dels habitatges. Però en l'altre 4% s'han trobat amb impagaments, ocupacions irregulars o activitats il·legals com en el cas dels narcopisos.

L'Ajuntament ja ha denunciat els llogaters dels pisos on es ven droga i els 9 casos estan en mans de la justícia. El regidor d'habitatge, Josep Maria Montaner, assegura que la inspecció que han fet, i que continuarà, és "un avís" a les persones que viuen eu pis de lloguer públic perquè respectin la normativa. I també a l'Ajuntament perquè vigili millor ela seus habitatges "perquè no pugui passar això".

La inspecció de 6.200 pisos i l'actualització de les dades dels llogaters ha permès constatar que el 12% de les persones que hi viuen són vulnerables. El 8% ja estan atesos per serveis socials, però l'altre 4% no ho estaven.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00