Sociedad

Condemnes de presó pels antiMAT de Fellines

Condemnats a penes d'entre 6 i 9 mesos de presó els sis activistes antiMAT jutjats per la protesta a Fellines el 2014.

L'Audiència de Girona absol el sotsinspector dels Mossos d'Esquadra acusat de trencar el braç a una manifestant.

L'activista que es va enterrar dins d'un cotxe, condemnat a pagar més de 22.000 euros d'indemnització a Red Eléctrica i els Bombers / ACN (Arxiu)

Girona

L’Audiència de Girona ha condemnat a penes d'entre 6 i 9 mesos de presó els 6 activistes antiMAT acusats d'obstruir la construcció de la torre 66 de la línia de molta alta tensió a Fellines (Gironès) el 8 de gener de 2014.

A part de les penes de presó, l’Audiència els imposa multes d’entre 120 i 1.080 euros i els condemna a pagar més de 28.050.00 euros d’indemnitzacions. Bona part d’aquests diners els haurà de pagar l'activista que es va enterrar sota terra tancat dins d'un cotxe perquè la sentència l’obliga a pagar 19.876 euros pels “perjudicis” causats a Red Eléctrica i 3.564 euros més als Bombers pel rescat.

La sentència considera provat que durant la protesta hi va haver “tensió” que va acabar “amb incidents” entre els manifestants i els Mossos d’Esquadra. Els policies eren a Fellines des de primera hora del matí “per protegir” els treballadors que havien d’instal·lar la línia, recull la sentència.

El tribunal afegeix que els manifestants van insultar els agents i els van llençar pedres i altres objectes i considera provat que durant els incidents un dels manifestants va donar un cop de puny al casc d’un policia i un altre va donar una puntada de peu a la cama d’un agent, entre d'altres incidents. Condemna als sis activistes per delictes de desobediència i atemptat a agents de l'autoritat, per coaccions, lesions i amenaces.

El sotsinspector dels Mossos, absolt

L'Audiència ha absolt un sotsinspector dels Mossos d’Esquadra que estava acusat de trencar el braç a una manifestant. S’enfrontava a 5 anys de presó, però segons el tribunal no ha quedat provat que fos ell que va colpejar a la noia.

La sentència no és ferma i es pot recórrer. En un comunicat, els condemnats critiquen la resolució. “El tribunal dóna credibilitat a la versió del trident Mossos, Red Eléctrica i Generalitat i absol de tota responsabilitat als responsables de la salvatge actuació policial” que va provocar lesions a diversos manifestants.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00