Sociedad

Els guàrdia civils de les càrregues a La Ràpita diuen que només es van defensar

Els cinc agents investigats per les ferides patides per una seixantena de veïns i veïnes el dia del referèndum declaren per videoconferència davant la jutgessa d'Amposta

Diverses persones exhibint cartells reivindicatius davant els jutjats d'Amposta coincidint amb les declaracions de guàrdies civils investigats per les càrregues de l'1-O a la Ràpita. / Jordi Marsal ACN

Amposta

Van actuar en resposta a la “resistència activa” que van fer els ciutadans de Sant Carles de la Ràpita i per “protegir” els membres de la policia judicial que intentaven aturar el referèndum, tal i com els havien manat. Això és el que han declarat, per videoconferència, els agents de la Guàrdia Civil investigats en un jutjat d’Amposta per les ferides patides per una seixantena de veïns i veïnes de la Ràpita durant les càrregues policials fetes el dia del referèndum de l’1 d’octubre.

Els agents van ser identificats a partir de fotografies i vídeos fets el dia 1 d’octubre i pel número policial identificatiu que duien a l’esquena. El jutjat, per la seua banda, també ha demanat informació sobre l’operatiu que va desplegar la Guàrdia Civil a la Ràpita i les instruccions que es van donar als agents.

Coincidint amb les declaracions, una vintena de persones s’han concentrat a les portes dels jutjats d’Amposta en resposta a la crida del Comitè de Defensa de la República de la Ràpita. S’han concentrat per rebutjar les actuacions policials de l’1O i també en rebuig a la “retallada de llibertats” actuals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00