Sociedad

Millorar l’atenció policial de víctimes amb discapacitat

Preocupa especialment els casos d'agressions sexuals cap a dones amb discapacitat intel·lectual. Les entitats demanen més comprensió i asseguren que en alguns casos "no se les creuen". Es calcula que la meitat de les dones amb discapacitat ha viscut violacions o tocaments no consentits.

Getty Images

Barcelona

Quan es produeix una agressió sexual, l'única prova sol ser el testimoni de la víctma. I a les persones amb discapacitat els costa explicar-ho amb detall, identificar l'agressor i entendre exactament què els han fet. Algunes organitzacions, com la fundació Vicky Bernadet creuen que podria ser molt útil fer servir dibuixos, o que a la declaració hi hagués sempre un psicòleg. Falta comprensió de com viuen el trauma, i acabar amb molts esteriotips segons la presidenta de la federació DINCAT, Rosa Cadenes, que atén persones amb discapacitat intel·lectual.

Cal formar policies per atendre víctimes amb discapacitat

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001330663/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Más información

La meitat de les dones amb discapacitat han patit una agressió sexual, però només el 3% l'acaben denunciant, segons un informe de la fundació Vicky Bernadet fet fa dos anys. Com la Montse, que els seu pare la va violar quan tenia 11 anys.

Montse Garcia "abusó de mi porque era la más indefensa"

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001331921/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ella mai ha volgut denunciar. En part, perquè sap que hi ha casos que no han prosperat. Els mossos reconeixen el problema. Estan fent en un nou protocol específic per atendre millor aquest col·lectiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00