Sociedad

Colau vincula la reforma de la Diagonal a la implantació del tramvia

El projecte pràcticament doblaria l'espai públic per a vianants i eliminaria 10 carrils en la zona on aquesta avinguda es creua amb el carrer Aragó

Imatge virtual que mostra com seria la connexió entre el Trambaix i el Trambesòs, entre els carrers Sardenya i Lepant / Ajuntament de Barcelona

Barcelona

A falta d'una setmana per la votació del tramvia al ple de l'Ajuntament, el govern de Colau posa més pressió a Esquerra Republicana. Avui ha presentat el projecte de reforma de la Diagonal que es farà si tira endavant la connexió del Trambaix i el Trambesòs. Una transformació que doblaria la superfície per a vianants en aquesta avinguda.

El govern municipal vol deixar clar que està tot a punt per tirar endavant la connexió del tramvia per la Diagonal i per convertir aquesta avinguda en un eix molt més agradable per als vianants i amb menys contaminació. L'únic fre que ara mateix té aquest projecte és que Colau no té suports polítics suficients per tirar-lo endavant. Esquerra Republicana, que és partidària d'unir els tramvies, diu que, abans de donar el vist-i plau, s'ha d'aclarir on aniran a parar els beneficis d'una inversió que es farà amb diners públics. I afegeix que el protocol que divendres portarà a votació el govern de Colau no ho aclareix.

El projecte per connectar els tramvies per la Diagonal els fa passar en la majoria del traçat pel tronc central de la Diagonal amb un carril bici al costat. Les voreres s'eixamplen, i es deixen dos carrils de circulació per a vehicles privats als laterals. En el tram entre els carrers Lepant i Sardenya, el punt on es creuen la Diagonal i Aragó, s'eliminarà tot el trànsit de Diagonal. O el que és el mateix, es farà desaparèixer 10 carrils de circulació dels 15 que hi ha actualment.

Entre Lepant i Glòries, els tramvies circularan pels costats de la Rambla central que la Diagonal té en aquest espai. I el projecte també preveu un gran intercanviador a la plaça de les Glòries, davant del Museu Hub, on confluiran tramvies, metros, busos urbans i també els interurbans que venen del Maresme.

El director estratègic del projecte, Pere Macias, diu que està clar que la millor transformació de la Diagonal és la que inclou el tramvia perquè incorpora criteris de mobilitat sostenible.

ERC no es mou

Esquerra Republicana votarà no al protocol de col·laboració entre l'Autoritat del Transport Metropolità i l'Ajuntament per tirar endavant la connexió del tramvia. Els republicans insisteixen en què un protocol no vincula a cap de les parts i, per tant, no dona cap garantia respecte a qui es quedarà els beneficis que es produeixin amb l'increment de viatgers del tramvia que suposarà la connexió per la Diagonal.

Fonts d'Esquerra ha explicat que el millor és que el govern de Colau retiri aquest protocol i negociï un conveni amb l'ATM i l'empresa que gestiona el tramvia. Amb un conveni sobre la taula estarien disposats a parlar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00