Sociedad

Cobrar un sou per estudiar a la UdG

La Universitat de Girona dotarà amb 600 euros al mes a 30 estudiants amb dificultats econòmiques amb un nou tipus de beques anomenades beques-salari. Les beques salari dependran en un 60% de la renda familiar i un 40% de l'expedient acadèmic de l'estudiant i estan previstes ja pel proper curs.

Acn

Girona

Les beques salari seran un nou tipus de beques que dotaran, per primer cop, d'un sou mensual a 30 estudiants amb dificultats econòmiques. La dotació, que rondarà els 600 euros estarà destinades a cobrir les despeses durant el curs. Unes beques - salari que seran diferents a les beques ja existents que es donen en un únic termini i que dependran en un 60% de la renda familiar de l'estudiant i en un 40% del seu expedient acadèmic. Laura Vall-Llosera, vicerectora d'Estudiants de la Universitat de Girona, creu que suposaran una ajuda per aquells estudiants que els suposa un problema econòmic estudiar a la Universitat de Girona.

Laura Vall - llosera - beques

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000156384/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vall-Llosera ha dit, en declaracions a Ràdio Girona, que un dels requisits per optar a les beques salari serà demanar la beca del Ministeri per garantir que el llindar econòmic sigui el mateix que per poder accedir a les beques convencionals. És totalment compatible que un estudiant pugui obtenir la beca-salari i la beca del Ministeri perquè la primera va destinada a les despeses durant el curs i l'altra per pagar la matrícula però també es pot donar el cas que a un estudiant se li denegui la beca del Ministeri i sigui apte per rebre la beca-salari. En el cas que dos estudiants tinguin una mateixa puntuació en concepte de renda familiar, serà l'expedient acadèmic el que determini quin dels dos rebrà la beca. Els fons per les beques-salari sortiran dels fons propis de la Universitat de Girona amb col·laboració del Consell Social.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00