Sociedad

Crida a una mobilització massiva en defensa de les pensions

UGT i CCOO diuen que la manifestació de dissabte en defensa de les pensions només serà la primera de moltes.

Diuen que l'increment del 0'25% és una presa de pèl i que comparant el que van pujar els preus l'any passat i el que ho van fer les pensions, als jubilats d'aquí els han volat 23 milions d'euros i aquest any en podrien volar 25 més.

Un detall del cartell de la UGT cridant a la mobilització. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

El que cobren els 156.000 pensionistes i jubilats de les comarques de Girona és un 10% inferior al que es cobra a la resta d'Espanya quan el cost de la vida aquí és un dels més alts.

I amb puges del 0'25% el seu empobriment s'accentua perquè els preus han pujat molt més (1’4% el 2017). Fins al punt, diuen, que de seguir així, el 2022 serà com si cobressin 11 pagues en comptes de 12.

Angelines Pérez, d'UGT i Carme Bosch, de CCOO, diuen que la manifestació de dissabte ha de mobilitzar tota la societat perquè aquest és un problema que tard o d'hora ens afectarà a tots. Tiren en cara al govern de voler-los prendre el pèl.

Angelines Pérez (UGT) i Carme Bosch (CCOO)

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000156416/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els sindicats acusen l'estat d'haver buidat la caixa de les pensions per afavorir els plans privats de pensions dels bancs i reclamen que es retorni als pensionistes tot el poder adquisitiu que han perdut els últims anys a part de reformes en la contractació laboral per acabar amb la precarietat de sous i de cotitzacions que es donen en aquests moments.

La manifestació de dissabte començarà a Plaça Independència de Girona, acabarà a la plaça del Vi i està previst que es cremin cartes com les que reben els jubilats anunciant-los que els pugen la pensió un 0'25%.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00