Sociedad

Dalí novament al complet

El cadàver de Salvador Dalí torna a estar sencer. Aquesta matinada, els forenses han restituït les restes que van extreure l'estiu passat per fer proves d'ADN i resoldre la demanda de paternitat de la pitonissa Pilar Abel.

Una imatge del Teatre Museu Dalí. / Imatge: ACN

Figueres

La restitució s'ha fet aquest cop en la més estricta intimitat. Vuit mesos després, Salvador Dalí ha recuperat les ungles, les dents, les mostres de cabell i els quatre ossos de les cames que els forenses es van emportar el juliol passat per extreure'n ADN i comparar-lo amb la pitonissa Pilar Abel, que s'ha demostrat que no és filla de Dalí.

Sense l'expectació mediàtica de la primera exhumació, aquest cop, han tornat a aixecar la llosa que cobreix la cripta del pintor sota la cúpula del Teatre Museu de Figueres i l'equip forense li ha restituït les peces.

Ho ha dirigit el forense Narcís Bardalet, que ja va embalsamar per primer cop a Salvador Dalí ara fa 29 anys quan va morir. Els treballs va començar dijous a les 6 de la tarda i va acabar a quart de dues de la nit.

Com estava previst, ho han fet amb total discreció i sense fer-ne publicitat, segons ha anunciat avui en un comunicat la Fundació Gala Salvador Dalí però, per si de cas, i per evitar que es captessin imatges, han tornat a col·locar carpes sobre la cripta per blindar tota l'operació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00