Sociedad
CONTRABAN

França vol lluitar contra el contraban i no entra en la fiscalitat sobre el tabac

El ministre d'Acció i Comptes públics francés, Gerald Darmanin signa una carta d'intencions per reforçar la lluita conjunta contra el contraban a la frontera francoandorrana

El ministre d'Acció i Comptes Públics francès, Gérald Darmanin, és rebut pel ministre de Finances, Jordi Cinca. / C.G. ANA

Andorra la Vella

França nega que exigeixi a Andorra que equipari el preu del tabac al d'altres països europeus com Espanya. Així ho ha afirmat el ministre d'Acció i Comptes públics francès, Gerald Darmanin.

Darmanin ha visitat avui Andorra i ha signat una carta d'intencions amb el ministre de finances, Jordi Cinca, per reforçar la lluita conjunta contra el contraban a la frontera franco-andorrana. La carta s'emmarca dins l'acord de cooperació transfronterera que entrarà en vigor l'1 d'abril, i preveu patrulles mixtes a les duanes, així com un major intercanvi d'informació.

El ministre d’Acció i Comptes francès explica la posició de França sobre el tabac andorrà

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1521228806_895167/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons el cap de Govern, Antoni Martí, la signatura del conveni és una mostra més del compromís d'Andorra per acabar amb el tràfic il·legal de tabac, així com de les bones relacions que existeix amb el país veí. D'ell ha dit que és un gran aliat. Ho ha estat històricament i ara també amb l'acord d'associació amb la Unió Europea.

Precisament, Darmanin ha desmentit que França demani al Principat equiparar a la llarga el preu del tabac amb Espanya per acceptar la transitòria de 30 anys en l'acord d'associació. La fiscalitat, assenyala, és una qüestió de sobirania nacional, i tot i que potser arribarà un dia en què hi hagi una homogeneïtzació de la fiscalitat a Europa, ara no és el cas.

Preguntat per l'informe de l'Assemblea francesa que posava de relleu algunes disfuncions en la cooperació policial i duanera entre França i Andorra, Darmanin ha assenyalat que des que es ministre no s'ha detectat cap problema. i L'informe també alertava sobre la possibilitat que amb el contraban es pogués estar finançant terrorisme, una informació que Darmanin ha corroborat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00