Sociedad
TARRAGONA

Alcalde i regidors de TGN continuaran promocionant begudes alcohòliques

Davant la petició del seu ex soci de govern d'evitar-ho, Ballesteros no li ha donat suport argumentant que cal estar al costat dels productes locals.

Alcalde i regidors de Tarragona. / ACN

Tarragona

Units per Avançar ha presentat una moció al ple municipal demanant que els càrrecs electes evitin la publicitat directa d'alcohol, fent referència sobretot a les festes de Santa Tecla i el Cartreuse. El PSC i ciutadans hi han votat en contra.

El batlle, Josep Fèlix Ballesteros, diu que aparèixer a les fotografies amb la mamadeta -la beguda típica, barreja del licor amb granitzat- no incita a beure’n directament i apel·la a la responsabilitat de cadascú: “estar al costat dels productes locals no vol dir incentivar el seu consum”.

Fa un any la Generalitat a través de Salut Pública ja va demanar a l'ajuntament per carta que no promocionés begudes alcohòliques. El consistori va tancar la polèmica argumentant que són tradició i que la ciutat és pionera en programes de prevenció contra l'alcoholisme i les drogues. Ballesteros diu que “a mí no em poden demanar això mentre que el president, els consellers i el sum-sum corda surten brindant als actes amb cava, vi o ratafia”.

El PP i el PDeCAT s'han abstingut en la votació, mentre que CUP, ICV, ERC i Units per Avançar han estat a favor del rebuig.

Tarragona ja té mapa de capacitat acústica

D'altra banda, el ple municipal avui ha donat llum verda al mapa de capacitat acústica, que detecta aquells punts de la ciutat on es superen els límits de so permesos. De moment passarà a exposició pública i després caldrà redactar el pla estratègic on s'establiran les mesures correctores per baixar la intensitat del so a les zones encerclades en vermell.

Fa 13 anys que la llei obliga a tenir un mapa acústic, i Tarragona era la única capital catalana que encara no disposava del document.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00