Sociedad
AFERS SOCIALS

El centre de reeducació de menors s'instal·larà a Solà d'Enclar

El Govern signa un acord amb la CASS per abonar 50.000 euros anuals en concepte de lloguer.

Adequar l'espai costarà un milió d'euros

En un inici, hi haurà una quinzena d'interns d'entre 12 i 18 anys amb transtorns de conducta i problemes d'addicions

El nou equipament evitarà que aquests joves hagin de marxar fora del país

Edifici de l'antiga residència d'avis Solà d'Enclar que acollirà el nou centre de reeducació de menors després de diverses obres d'adequació. / D.R. ANA

Andorra la Vella

El Centre de Reeducació Intensiva per a menors amb trastorns de conducta i addiccions s'ubicarà a l'antiga residència Solà d'Enclar i es preveu que pugui estar en funcionament a finals d'aquest any.

L'edifici és propietat del Fons de Reserva de Jubilació de la CASS i aquest matí Govern i la parapública han signat el contracte d'arrendament en què l'executiu pagarà 50.000 euros anuals. L'edifici, que acollia una residència per a la gent gran està sense activitat des de fa més de tres anys. Segons l'executiu, el seu estat és correcte però que hi calen fer obres de millora.

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha explicat que la setmana passada el consell de ministres ja va licitar la convocatòria d'un concurs per a seleccionar un arquitecte que redacti el projecte. El cost previst dels treballs de rehabilitació és d'un milió d'euros i es preveu que pugui acollir d'entrada una quinzena de joves d'entre 12 i 18 anys.

La derivació dels menors d'edat cap a aquest centre es fa a través d'un aute judicial o per desició voluntària dels pares o tutors. A més, permetrà acollir els que estan en centres de fora d'Andorra. A nivell de recursos humans, Espot ha manifestat que es necessitarà un professional i mig de diferents àmbits per a cada intern.

El ministre ha destacat que, de moment, hi ha dues plantes que no s'utilitzaran i l'objectiu és donar-hi una altra utilitat de caràcter social.

Per la seva part, el president de la Comissió del Fons de Reserva de Jubilació de la CASS, Josep Delgado, s'ha mostrat satisfet de poder donar un ús a aquest immoble i que s'ha buscat un preu raonable que està per sobre de la inflació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00