Sociedad

Un test millora la prevenció dels trombos en malalts de càncer

Investigadors de l'Hospital de Sant Pau i del Gregorio Marañón han desenvolupat un test que permet preveure fins a un 70% el risc d'un malalt de càncer a patir un trombo

Getty Images

Barcelona

La trombosi és una de les principals causes de mortalitat dels pacients amb càncer. Un 20% dels malalts acaben tenint-ne un perquè tant el tumor com la quimioteràpia n'afavoreixen l'aparició, però no se'ls pot medicar a tots preventivament perquè també tenen un risc alt de patir hemorràgies.

Ara un nou test desenvolupat per l’Hospital de Sant Pau de Barcelona i l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid permet identificar fins a un 70% dels malalts de càncer que tenen un risc alt o moderat de tenir un trombo. Fins ara, segons explica el director de genòmica de l’Institut de recerca de l’Hospital de Sant Pau, “amb prou feines es podia predir un 17% dels casos”.

Aquest nou test creua dades genètiques del pacient amb informació clínica com el tipus de tumor i els antecedents familiars. “Creuant la base genètica del pacient i les seves circumstàncies es millora substancialment la capacitat de predir si aquests pacients tindran un trombo”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00