Sociedad

Torrent obrirà nova ronda de consultes demà per a un "desbloqueig definitiu"

Junts per Catalunya ha comunicat aquest matí al president del Parlament la renúncia de la candidatura de Jordi Sànchez

Torrent obrirà nova ronda de consultes demà per a un "desbloqueig definitiu"

El president del Parlament, Roger Torrent, explica que demà dijous iniciarà nova ronda de contactes després que Jordi Sànchez li hagi comunicat la seva renúncia. Destaca l'"acte de generositat" de Sànchez / ACN

Barcelona

El president del Parlament, Roger Torrent, ha confirmat la renúncia de Jordi Sànchez com a candidat a la investidura, que aquest li ha comunicat per carta, i ha anunciat que obrirà demà una nova ronda de consultes per a un "desbloqueig definitiu" i celebrar el ple "en els pròxims dies".

En una compareixença des del seu despatx d'audiències de la Cambra, ha valorat el 'acte de generositat' de Sànchez, però alhora ha criticat que no hagi pogut ser el candidat perquè el Tribunal Suprem li ha denegat tant l'excarceració com un permís per acudir a l'hemicicle.

Arrenca “el pla C”

Ha retret les 'intromissions il·legítimes i antidemocràtiques de l'Estat' contra l'activitat normal del Parlament i ha assegurat que treballarà perquè no quedin impunes, recordant que la Mesa de la Cambra estudia si presenta una querella contra el jutge del Suprem Pablo Llarena.

Junts per Catalunya (JxCat) ha comunicat aquest matí a Torrent la renúncia de la candidatura de Jordi Sànchez a la investidura. Cap a les 10:30, la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, acompanyada de la diputada Laura Borràs, han acudit al despatx del president del Parlament per comunicar-li formalment la decisió.

El pas enrere de Jordi Sànchez aplana doncs el camí a l'opció de Jordi Turull, encara que l'abstenció de la CUP pot acabar forçant Carles Puigdemont i Antoni Comín, tots dos a Bèlgica, a deixar el seu escó.

Turull, qui va ser exconseller de Presidència i exportaveu del Govern durant l'etapa de Carles Puigdemont, a més d'expresident del grup parlamentari de Junts pel Sí, ha evitat en tot cas fer declaracions en arribar al Parlament de Catalunya, acompanyat del portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00