Sociedad

Les universitats signen un manifest a favor del tramvia

Destaquen que la connexió reforçaria la mobilitat sostenible i comunicaria de forma més eficient els campus i centres de defensa de la Diagonal

ACN

Barcelona

La Universitat Oberta de Catalunya, la Politècnica, la de Barcelona i la Pompeu Fabra han fet públic un manifest conjunt en el que defensen la connexió del tramvia. Entre les raons per donar suport a aquest projecte, asseguren milloraria la connexió entre els diferents campus i centres de recerca situats al llarg de la Diagonal. El comunicat es fa públic a 2 dies perquè el ple de l'Ajuntament voti aquest projecte.

El comunicat de les 4 universitats destaca també que el tramvia reforçaria la mobilitat sostenible amb un mitjà de transport no contaminant. I que la transformació urbanística que comportaria enviaria una imatge de Barcelona de ciutat verda i pensada per a les persones.

Les universitats diuen ser conscients que per votar a favor o en contra del projecte s'han de tenir en compte altres consideracions. Diuen que estan convençuts que l'Ajuntament ha avaluat totes les opcions i que confien "que el projecte es pugui tirar endavant per progressar cap a una ciutat amb una mobilitat més sostenible".

CCOO, també a favor

La federació d'indústria de Comissions Obreres demana als grups polítics de l'Ajuntament de Barcelona que "deixin de banda el tacticisme polític" i que votin a favor de la connexió del tramvia. Asseguren que no hi ha excuses per rebutjar-la perquè suposarà millores en la qualitat de l'aire i en la mobilitat. A més recorden que a Catalunya diferents fabriques de material ferroviari que se'n podrien beneficiar.

També les associacions dels barris de Poble Nou, Fort Pienc, Sagrada Família i Clot-Camp de l'Arpa demanen als grups polítics que votin a favor del tramvia. Diuen que "deixar passar aquesta oportunitat seria imperdonable".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00