Sociedad

L'estat reobre el Parc Central sense l'Ajuntament ni intenció d'indemnitzar els veïns

El Secretari d'Estat d'Infrastructures i Transports ha demanat als veïns que "disculpint les molèsties" i ha carregat contra l'Ajuntament, que estudia demandar Adif per danys i perjudicis. L'obra es dóna per acabada tot i que encara s'hi ha de posar la gespa o els arbres.

La comitiva inaugural passejant per un Parc Central on no hi ha ni rastre de verd. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

Adif ha invertit 1'7 milions d'euros en un espai de 2'5 hectàrees que, de moment, convida poc a anar-lo a disfrutar perquè té molt ciment i molta terra. El secretari d'estat, Julio Gómez Pomar, ha dit que quan no faci tanta fred ja hi plantaran gespa i arbres i també ha dit que és un bon espai per muntar-hi un xiringuito.

Julio Gómez Pomar, SE d'Infrastructures i Transport

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000157502/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Una inauguració en la que no hi havia cap representant de l'Ajuntament com ja ve sent habitual als actes que organitza l'estat. A més, està recopliant dades per si acaba demandant Adif per danys i perjudicis.

Julio Gómez Pomar, SE Infrastructures i Transport

00:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000157504/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Gómez Pomar ha carregat contra el consistori pel boiciot, per la possible reclamació i ha confirmat que l'estat no té cap intenció de compensar els veïns de la zona per haver estat empantanegats durant 10 anys, el triple del que estava previst.

Julio Gómez Pomar, SE Infrastructures i Transport

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000157503/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'estat dóna per acabat el parc Central però queda pendent resoldre aspectes com la Plaça Espanya, la construcció de la marquesina que ha de connectar l'estació de l'AVE amb la del tren convencional -que assumeix l'Ajuntament- i aprovar el pla de seguretat dels túnels.

Adif ja hi ha instal·lat la xarxa de comunicacions que fa servir Protecció Civil, la xarxa Rescat, però la Generalitat ja va dir que hi havia altres mancances no solucionades.

Veïns

Xavier Reiné, president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000157552/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Xavier Reiné, diu que no li sorprèn que l'estat no els vulgui indemnitzar i confia que l'Ajuntament acabi presentant una demanda per danys i perjudicis.

Imatge: Twitter

L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha tornat a dir que quantificaran els danys per reclamar-los als responsables de l'obra.

Ho ha fet al seu perfil oficial de tuiter, on ha recordat que no obliden el patiment dels veïns durant els 10 anys de les obres, que el consistori ha assumit costos d'alguns treballs per no penalitzar-los més, que hi ha altres espais modificats a la ciutat per les obres de l'AVE que s'han de neogicar com la Plaça Espanya i que tot quedarà recollit en un informe quantificant els danys i perjudicis a la ciutat per poder-los reclamar a Adif.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00