Sociedad

Picaresca al barri vell de Girona

La falta de pisos de lloguer a Girona i els alts preus són també un ham per les estafes. Des del Col·legi d'Apis diuen que no és causa-efecte però admeten que, en aquest context, la picaresca sap que es pot beneficiar de la desesperació dels que no troben lloguer. Els Apis recorden que tota comprovació és poca abans d'avançar diners.

Una imatge del barri vell de Girona. / Imatge: Google Maps

Girona

L'última estafa detectada pels Apis és un pis de 140 metres quadrats [totalment equipat i moblat] al Barri Vell de Girona, per poc menys de 600 euros al mes amb plaça d'aparcament i despeses de llum, aigua i gas incloses en aquest preu.

Un preu exageradament barat pel que es paga en aquest barri. El preu és sospitós però encara ho és més que es demana una paga i senyal de més de 1.100 euros (un mes i fiança) per poder visitar el pis i firmar el contracte amb un suposat propietari que al·lega que viu fora del país i que ha de tenir garanties abans de comprar els bitllets per viatjar a Girona a ensenyar el pis.

A més a més, aquest propietari es nega a donar dades com la del registre de la propietat que demostrarien que el pis és seu. Per acabar-ho d’adobar, demana fer tota l’operació a través d'un portal de lloguer d'apartaments.

Estafes com aquesta apareixen en un barri on hi ha pocs pisos de lloguer disponibles, on els preus són molt alts i busquen fer caure a la trampa a persones que coneixen poc la zona, diu el president del Col·legi d'Apis de Girona, Joan Company.

Joan Company, president dels APIS Girona

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000157656/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Company diu que aquestes estafes apareixen sobretot en èpoques de vacances. Els Apis reben, cada mes, 1 o 2 avisos que després traslladen a l'Agència Catalana de Consum, a Habitatge i als Mossos d'Esquadra.

No tenen més eines per perseguir-ho, insisteix Company, que diu que és l'administració qui ho ha de controlar rastrejant els portals online però el seguiment "exhaustiu per internet és molt complicat".

El president dels Apis recorda que no s'han d'avançar diners si abans no es té la certesa que darrere de l'oferta de lloguer hi ha una immobiliària o un propietari real.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00