Sociedad

La PDE adverteix que l'Ebre plantarà cara al nou Pacte Nacional de l'Aigua

En un acte reivindicatiu fet amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, el moviment antitransvasista demana al Partit Socialista que s'oposi al Pacte de l'Aigua que prepara el PP

Un moment de l'acte reivindicatiu de la PDE a la plaça Barcelona de Tortosa. / Silvia Tejedor

Tortosa

La Plataforma en Defensa de l’Ebre denuncia que la sequera que està afectant l’Estat espanyol és també fruit de l’increment dels regadius i d’un mal ús de l’aigua. El moviment antitransvasista va celebrar aquest dijous el Dia Mundial de l’Aigua amb un acte molt reivindicatiu després de conèixer que el PP vol accelerar l’aprovació d’un nou Pacte Nacional de l’Aigua que preveu transvasaments.

Susanna Abella, una de les portaveus de la PDE; ha recordat que el Pacte Nacional de l’Aigua preveu noves transferències d’aigua i ha advertit de les amenaces que hi ha sobre el riu. “Patim una sequera o el que patim és una escassetat perquè hi ha un consum exagerat damunt la taula en forma de regadius o noves urbanitzacions? Cada vegada que posem noves hectàrees de regadius agreugem el problema de l’escassetat d’aigua”, denunciava Abella.

La portaveu de la PDE va deixar clar que les Terres de l’Ebre plantaran cara a qualsevol transferència d’aigua i va demanar al Partit Socialista que faci d’oposició i freni el Pacte Nacional de l’Aigua. “Que recordin l’esforç que es va fer l’any 2004 per derogar el Pla Hidrològic Nacional. No te sentit tornar a ser còmplices del PP”, els demanava.

El primer secretari del PSC a les Terres de l’Ebre, Manel de la Vega, recollia allí mateix a l’acte la petició de la Plataforma afirmant que els socialistes ebrencs faran tot el possible per poder fer front al Pacte Nacional de l’Aigua. “Vam fer nosaltres, els socialistes, els que vam obrir a l’Estat espanyol un nou període de la Nova Cultura de l’Aigua. El PP vol tornar a vendre l’aigua i enfrontar territoris. Que no tingui cap dubte la gent que els socialistes apostem per la Nova Cultura de l’Aigua”, assegurava De la Vega.

La Plataforma va organitzar un acte reivindicatiu a la plaça Barcelona de Tortosa, on va escenificar el curs del riu Ebre amb 200 gots en color blau plens d’aigua i que simbolitzaven els actuals embassaments que hi ha a la conca. Havia també 52 gots de color roig en representació dels nous embassaments que s’han projectat i que suposaran una detracció d’aigua del riu, que anirà en detriment del tram final de l’Ebre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00