Última hora

FRANCIA Operación policial en el consulado de Irán en París después de que un hombre amenace con inmolarse

Sociedad

Llarena processa per rebel·lió tot el Govern Puigdemont,els Jordis, Forcadell i Rovira

Llarena processa 25 dels 28 imputats, tretze d'ells per un delicte de rebel·lió, penat amb fins a 25 anys de presó: Puigdemont, Junqueras, Forcadell, Rovira, Turull, Rull, Ponsatí, Forn, Comín, Sànchez, Cuixart, Romeva i Bassa

Llarena processa per rebel·lió tot el Govern Puigdemont,els Jordis, Forcadell i Rovira

Imatges de l'arribada dels dirigents independentistes al Tribunal Suprem / Atlas

Madrid

A ells a més se'ls atribueix un delicte de malversació de cabals públics, amb el jutge Llarena imposant una fiança de responsabilitat civil de 2,1 milions d'euros a catorze exmembres del Govern destituïts després de l'aplicació del 155 per part del Govern. A més, els exmembres de la Mesa del Parlament i les representants de la CUP són processats per un delicte de desobediència: Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet, Joan Josep Nuet i Mireia Boya i Anna Gabriel.

Marta Pascal, Neus Lloveras i Artur Mas queden fora de l'ordre de processament de moment. En aquest mateix ordre de processament, el jutge confirma la presó provisional de Sànchez, Cuixart, Junqueras i Forn "atenent al risc de reiteració delictiva", parlant ara d ' "un greu risc de fuga" en ells. La investigació, diu el jutge, està "culminada en l'essencial" i avança que veu un gran risc de fuga en els acusats "derivat de la greu punició a la qual s'enfronten" pel delicte de rebel·lió, assenyalant també la seva "clar menyspreu l'acatament de les decisions de l'autoritat judicial "i la seva pertinença a" un ampli col·lectiu que se solidaritza amb la seva causa ".

El jutge Llarena és contundent en aquest ordre de processament: parla d ' "un atac a l'Estat Constitucional que, amb la voluntat d'imposar un canvi en la forma de govern per a Catalunya i de la resta del país integra una gravetat i persistència inusitada i sense parangó en cap democràcia del nostre entorn ". Un atac que, diu el jutge, no està neutralitzat encara: "Pot estar en desenvolupament, per més que es trobi puntualment larvat i que pugui pretendre servir d'un relleu en els seus protagonistes", diu.

Novament, el jutge torna a donar per fet que la cúpula del Procés independentista comptava amb instrumentalitzar els brots violents al carrer, en el que fonamenta la seva acusació per rebel·lió contra tretze d'ells: "La minuciosa ideació de l'estratègia permet considerar que sempre van haver de representar-se que el procés acabaria recorrent a la utilització de la força ". Afegeix que "els que van realitzar aportacions principals al nucli de fets" comptaven que "el fanatisme violent de molts dels seus seguidors havia de deslligar".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00