Sociedad

Rovira marxa a l'estranger

La secretària general d'ERC comunica en una carta a la militància que ha emprés “el camí de l’exili”

Marta Rovira seu per última vegada al seu escó del Parlament, a la sessió d'investidura de Turull. Hores més tard presentava la renúncia a l'acta de diputada, com Dolors Bassa i Carme Forcadell / Alex Caparros Getty Images

Barcelona

La secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, ha anunciat en una carta a la militància que ha que no acudirà avui al Tribunal Suprem i que ha emprés “el camí de l’exili”. La republicana deixa així escrita la seva intenció de deixar Catalunya i l’Estat, sense concretar on marxa.

Rovira assegura que amb aquest “exili” podrà “recuperar la seva veu política” i diu que és “l’única forma d’alçar-se contra el Govern del PP”. A més, apel·lant també a la seva condició de mare, comenta que només marxant podrà exercir aquest paper amb la seva filla.

A la carta, per últim, demana que “la rancúnia no s'apoderi” dels independentistes i que no hi hagi “ressentiment”.

Marta Rovira, juntament amb Carme Forcadell i Dolors Bassa renunciaven anit a les seves actes com a diputades d'Esquerra per evitar que el seu processament pugui interferir en l'activitat parlamentària.

Carles Puigdemont, ha expressat avui el seu suport i respecte per la "bona decisió" de Rovira.  Preguntat pels periodistes durant una conferència a la Universitat d'Hèlsinki, ha assegurat que "no hi havia parlat mai amb Marta Rovira d'aquesta possibilitat i, per tant, no ha estat una acció coordinada". "Entenc que la Marta Rovira vol posar èmfasi en aquesta anomalia democràtica que hi ha i, des d'aquest punt de vista, podrem col·laborar segurament molt més del que hem fet fins ara".

Rovira marxa a l'estranger

Sobre la decisió del jutge del Suprem Pablo Llarena de processar-lo a ell i als altres 12 líders sobiranistes per rebel·lió, ha considerat que "forma part de l'itinerari de la macrocausa general contra l'independentisme". "Era evident: continua la idea de voler acabar amb l'independentisme", ha lamentat, i ha demanat veure si s'han complert correctament els passos a seguir en aquest tipus de causes.

"S'ha de veure si s'han observat bé els procediments que preveu la llei espanyola i quines accions podem prendre davant aquest processament",

Rovira es converteix en la setena persona investigada pel 'procés' secessionista de Catalunya que fuig de la Justícia i es trasllada fora d'Espanya.

La dirigent d'Esquerra s'uneix així als altres sis investigats pel 'procés' fugits fora d'Espanya, de manera que ja són tres polítics de Junts per Catalunya (JxCAT), tres d'ERC, i una de la CUP els qui han decidit abandonar el país per eludir l'acció de la Justícia espanyola.

Carles Puigdemont (JxCAT).- Expresident de la Generalitat. Fugit des del 30 d'octubre. És a Bèlgica. Va ser elegit diputat del Parlament el 21 de desembre.

Antoni Comín (ERC).- Exconseller de Salut. Fugit a Bèlgica. Elegit diputat del Parlament el 21 de desembre.

Meritxell Serret (ERC).- Exconsellera d'Agricultura. Fugida a Bèlgica. Elegida diputada del Parlament el 21 de desembre, va renunciar a l'acta el 29 de gener.

Clara Ponsatí (JxCAT).- Exconsellera d'Ensenyament. Fugida a Bèlgica. Elegida diputada del Parlament el 21 de desembre, va renunciar a l'acta el 29 de gener.

Lluís Puig (JxCAT).- Exconseller de Cultura. Fugit a Bèlgica. Elegit diputat del Parlament el 21 de desembre, va renunciar a l'acta el 29 de gener.

Anna Gabriel (CUP).- Exportaveu de les CUP al Parlament. Fugida a Suïssa des del 21 de febrer d'aquest any. EFE

La carta que Marta Rovira ha publicat al web d'Esquerra Republicana / Cadena SER

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00