Sociedad

10.000 manifestants a Barcelona. 9.000 a Girona

Manifestacions arreu del territori per protestar pels empresonaments

Imatge de la concentració a Plaça Catalunya / Cadena SER

Barcelona

Milers de persones s'han mobilitzat aquesta nit a diferents punts de Catalunya, convocades per diverses entitats sobiranistes, per protestar pels empresonaments dictats avui pel Tribunal Suprem. L'ANC, Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han organitzat concentracions a partir de les 20.00 hores davant de les seus dels ajuntaments catalans per denunciar la 'persecució' de càrrecs sobiranistes.

10.000 persones es manifesten a Barcelona contra els empresonaments

A Vic (Osona), per exemple, ciutat d'origen de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que avui s'ha 'exiliat' a Suïssa per evitar la presó, s'ha omplert la plaça Major amb diversos milers de persones.

10.000 persones es manifesten a Barcelona contra els empresonaments

Un altre dels punts de protesta ha estat Girona, on més de 9.000 persones, segons la seva alcaldessa, Marta Madrenas, s'han concentrat per exigir la 'llibertat per als presos i exiliats polítics'.

A Barcelona, han estat prop de 10.000, segons la Guàrdia Urbana, les persones que han sortit al carrer per expressar la seva protesta, si bé s'han dividit en dues concentracions diferents.

Les entitats sobiranistes han convocat una concentració a la plaça Catalunya, on s'ha llegit un manifest amb el lema 'Units contra la repressió', en què es denuncia la 'dictadura del 155' i una 'caça de bruixes, ferotge i salvatge, sense mesura'.

En el torn de discursos, el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha afirmat que tot Catalunya és avui 'una immensa presó', però s'ha mostrat convençut que el moviment sobiranista 'guanyarà' perquè ja hi ha 'més de dos milions' de catalans que s'han sumat a la causa de la independència.

De la seva banda, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha fet una crida a 'recuperar la unitat que ens fa invencibles', ja que la 'repressió' segons el seu parer només es pot vèncer unint forces, i ha dit referint-se a l'Estat: 'Quanta misèria contenen les vostres acusacions, amenaces i mentides'.

Paral·lelament, tenia lloc una altra concentració convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR), en els quals té influència l'esquerra independentista vinculada a la CUP, amb el lema 'Trenquem les cadenes de la repressió' i al crit de 'Llibertat presos polítics', on sí que hi ha hagut tensió entre manifestants i agents dels Mossos d'Esquadra.

Els Mossos han usat les seves porres per mantenir el perímetre de seguretat als voltants de la Delegació del Govern a Barcelona, on centenars de manifestants independentistes intentaven excedir el cordó policial, amb tensió i empentes, en protesta per l'empresonament de líders del procés sobiranista.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00