Sociedad

Milers de manifestants tallen l'AP7

Milers de manifestants han tallat durant més de cinc hores l trànsit a l'autopista AP7 al seu pas per Girona. Abans, 10.000 persones s'han concentrat a Girona clamant per la llibertat dels presos.

Els concentrats a l'autopista AP7 han encès una foguera / Ràdio Girona

Girona

Els manifestants van entrar en cotxe i a peu per l'accés Girona Oest de l'AP7 i van avançar  per l'autopista que va estar més de cinc hores tallada al trànsit. Els concentrats van cridar eslògans com "Puigdemont president" i "llibertat presos polítics" . Poc abans de les 23.00, a través del twitter, el CDR de Girona va donar per acabada la protesta i va demanar als manifestants que "guardin forces" per aquest dilluns.

Cap a un quart de dues de la matinada. els Mossos d'Esquadra van acabar desallotjant de l'autopista desenes de manifestants que no volien marxar-ne. Hi va haver alguna empenta però res destacable.

Al llarg del vespre també hi va haver talls a la Nacional 2 al seu pas per Bàscara on també van encendre un foc a terra.

La mobilització la va provocar la detenció i empresonament de Carles Puigdemont a Alemanya. Abans de les 19.00h, milers de persones ja es concentraven a la Plaça 1 d'octubre de Girona, davant la subdelegació del Govern espanyol, cridant eslògans contra les decisions del jutge Llarena i contra la detenció i possible extradició de Carles Puigdemont. Un dels moments àgids de la concentració va ser quan va entrar una pancarta amb la cara de Puigdemont i el text "Puigdemont, president de la República".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00