Sociedad

Jutgen un policia local de Platja d'Aro acusat d'estafar a l'Ajuntament

El fiscal i l'acusació particular demanen que se'l condemni a 3 anys de presó per haver simulat una caiguda per cobrar una indemnització.

Judici al jutjat penal 2 de Girona al policia local de Platja d'Aro acusat d'estafa / ACN

Girona

El Jutjat Penal 2 de Girona ha començat a jutjar un agent de la Policia Local de Platja d'Aro que s'enfronta a tres anys de presó i tres més d'inhabilitació per un delicte d'estafa. Està acusat de simular una caiguda mentre treballava i després reclamar a l'ajuntament una indemnització per les suposades lesions que va patir. Ha cobrat 2.600 euros de la mútua durant el temps que va estar de baixa.

Durant la declaració davant la jutgessa, el policia local s'ha ratificat de tot el que havia explicat fins ara. Però, el fiscal i l'acusació particular que representa l'ajuntament insisteixen que no és cert el relat del policia ja que hi ha unes imatges gravades per la càmera de la seu de la policia de Platja d'Aro que demostren que no va ensopegar amb una rajola de la vorera --tal i com defensa-- i no va caure. L'agent ha dit durant el judici que les imatges estan manipulades i el seu advocat ha impugant aquesta prova.

Al judici han declarat també altres agents de la Policia Local de Platja d'Aro, entre ells el cap, i han explicat que dies abans del suposat accident a l'agent acusat li van notificar una suspensió de sou i feina durant dos mesos i, han explicat, que l'afectat va preguntar "què passaria si tingués un accident? Al cap d'una hora va denunciar haver-lo tingut" explica l'advocat de l'Ajuntament, Carles Monguilod:

Carles Monguilod - Advocat

00:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000157807/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Hi ha dos acusats més en aquest cas. Són dos testimonis de la suposada caiguda que l'agent va fa servir per presentar la demanda de reclamació patrimonial a l'ajuntament. Durant el judici, els dos testimonis han negat haver vist res. S'enfronten també a 3 anys de presó per estafa.

El judici continuarà aquest dijous per l'absència d'un testimoni.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00