Sociedad
ESCALDES-ENGORDANY

S'adjudiquen les obres d'embelliment de l'avinguda Carlemany per prop de 3,2 MEUR

Els treballs començaran a mitjans d'abril i està previst que finalitzin al desembre

El cònsol menor, Marc Calvet, i la cònsol major, Trini Marín. / L.M. ANA

Escaldes-Engordany

El comú d'Escaldes-Engordany ha adjudicat per prop de 3.200.000 euros les obres de l'avinguda Carlemany.

El consell de comú d'aquest dimecres ha aprovat l'adjudicació dels treballs a TP Unitas, Sau. Aquesta ha estat l'empresa escollida entre les sis que es van presentar al concurs, per embellir l'avinguda Carlemany, en el tram comprès entre el carrer de la Unió i l'avinguda de les Escoles, així com els carrers travessers.

Els treballs consistiran en la col·locació d'un panot al vial central, la substitució del mobiliari urbà, la millora de l’accessibilitat, i l’adaptació de la via a les noves tecnologies. També s'introduiran elements de seguretat. Això últim, però, no està inclòs en aquesta adjudicació. Tal i com ha explicat el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, el projecte del sistema de seguretat l'estan estudiant.

Calvet ha assenyalat que esperen poder implementar aquest sistema de seguretat dins el termini de les obres. El conseller liberal, Marc Magallón, confia que sigui així.

Des del PS+I, la consellera Cèlia Vendrell, afirma que les obres són la finalització i l’evolució normal del carrer, que fa cinc anys es va reconvertir per a vianants. Ara, diu, l'avinguda tindrà una imatge més homogènia, i malgrat els treballs sobrepassen el pressupost inicial, considera que és assumible tenint en compte la importància de l'embelliment.

Cal recordar que les obres, que s'executaran per trams, començaran a mitjans d'abril i està previst que finalitzin el desembre. A l'estiu els treballs es pararan per tornar-se a reprendre després del pas de la Vuelta Ciclista a Espanya, que arribarà al país el 14 i el 15 de setembre.

El 2017 es tanca rebaixant l'endeutament en 3,1 milions

El consell de comú ha aprovat els tancament de comptes del 2017, amb unes xifres que majoria i oposició han celebrat.

La consellera de Finances, Núria Gómez, ha assenyalat que estan "extremadament contents" i ha destacat que s'hagi pogut afrontar íntegrament amb recursos propis la compra de la parcel·la de l'antic Hotel Casino per 5 milions d'euros.

Gómez també ha posat en relleu l'augment dels ingressos, que han crescut un 8% respecte el 2016 i han arribat als 26,2 milions, la sostenibilitat de les despeses, que s'han xifrat en 16 milions i mig, i la reducció de l'endeutament, que es situa ja per sota dels 20 milions. Un altre dels punts que ha subratllat ha estat el grau d'execució del programa d'inversions, que ha superat el 96%, amb més de 9 milions d'euros liquidats que han permès, entre altres coses, les obres de l'avinguda del Fener i la reforma de les piscines i el gimnàs comunal.

El conseller liberal Marc Magallón ha felicitat a l'equip comunal i, també a l'oposició, per aquests números que, diu, parlen per si sols.

 


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00