Sociedad

Un argentí fa amenaces de bomba compulsives per venjança

Ha amenaçat de mort un jutge de Barcelona que li va imposar ordres d’allunyament contra la seva exparella

Els Mossos calculen que ha fet mig centenar de trucades des del setembre des d’Argentina i té pendents ordres de detenció i presó

Una TEDAX, vestida amb l'equip de protecció, manipulant una motxilla en una demostració al Complex Egara dels Mossos d'Esquadra / Laura Fíguls (ACN)

Un home argentí ha fet i continua fent compulsives amenaces de bomba a escoles, comissaries de policia, parcs de bombers, hospitals, jutjats i fins i tot a l'aeroport del Prat, que està obligant a mobilitzar unitats policials especialitzades.

Les amenaces les fa des d'Argentina i els Mossos d'Esquadra ja han demanat a Interpol que el localitzi. Darrera de tot plegat, hi ha un intent de venjar-se d’un jutge.

Concretament, del titular del jutjat número 1 de violència domèstica de Barcelona, que fa uns mesos li va imposar ordres d'allunyament per una denúncia de la seva exparella per maltractaments i assetjament. Va empaperar una cafeteria amb la seva foto despullada i en va penjar més a les xarxes socials.

També té pendent una ordre de detenció i ingrés a presó.

Després va fugir a Argentina. I des d'allà no ha parat de trucar tres i quatre cops per setmana al jutjat, que ja tenen fitxat el seu telèfon. Primer amb amenaces de mort contra el jutge i després amb amenaces de bomba contra la seva família.

Des del mes de setembre de l’any passat es calcula que ha fet mig centenar d’amenaces de bomba trucant de manera obsessiva a comissaries dels Mossos, parcs de Bombers, hospitals, i també l'aeroport del Prat, on el 18 de març, per exemple, va trucar dient que hi havia un explosiu en una maleta en un vol entre Barcelona i París. En dues ocasions més va alertar que hi havia bombes a l'aeroport. Això a obligar a mobilitzar per precaució els mossos, la policia nacional, la guàrdia civi, els vigilants privats i les unitats especialitzades com la canina i els TEDAX.

Els Mossos ja han demanat a Interpol que investigui via policia argentina si segueix a aquell país per intentar localitzar-lo. Si la justícia l’acabés portant aquí podria enfrontar-se com a mínim als delictes d’amenaces i desordres públics.

Cal tenir en compte que Catalunya, igual que la resta de l’Estat té activat actualment el nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista. Les trucades es comproven totes malgrat saber la baixa fiabilitat de les amenaces.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00