Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad

Bossa d'aigua obligatòria pels amos dels gossos

Els propietaris de gossos de Girona hauran de portar ben aviat una bossa de plàstic amb aigua per quan els animals orinin al carrer. Una obligació que se sumarà a la de portar les bosses d'excrements i que vigilaran els nous agents ambientals que hi ha a la ciutat.

Ràdio Girona

Girona

La bossa serà gratuïta per a tots els amos amb gossos censats a Girona i serà obligatòria amb la modificació de l'ordenança de tinença d'animals que s'espera que pugui anar al ple municipal del mes de maig. Els amos dels gossos hauran de netejar amb aigua quan el gos faci pipi al carrer per evitar embrutar la ciutat i les males olors. A part de la bossa, en aquesta campanya de sensibilització de la neteja a la ciutat també es repartirà un cendrer portàtil per evitar que la gent tiri les burilles a terra. 

Ràdio Girona

Eduard Berloso és el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Girona.

Berloso - aigua gossos

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000157961/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Una mesura que controlaran els nous agents ambientals que ja patrullen des del passat mes de novembre. De moment n'hi ha 5, i s'espera que se n'afegeixin 2 més en els propers mesos, que han aixecat en aquests 5 mesos 443 actes d'infraccions de les quals 176 han esdevingut sancions. D'aquestes 443 infraccions 397 han estat per residus i 46 per motius relacionats amb els gossos. Uns agents que també vigilaran els residus que es deixen fora dels contenidors i les deixalles que algunes botigues deixen a la porta. El regidor Berloso també ha explicat que des que els agents ambientals han començat a actuar, s'han censat 224 nous gossos quan normalment la xifra en un any ronda entre els 100 i 150 altes.

Ràdio Girona

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00