Sociedad

Nou museu Thyssen a Sant Feliu de Guíxols

El nou museu Thyssen a Sant Feliu de Guíxols agafa forma i ja té partida pressupostària. També hi aportarà diners la Diputació. Hi invertiran 7 milions d'euros juntament amb Generalitat i l'Ajuntament per fer realitat aquest nou museu que ha d'obrir d'aquí a dos anys i acollirà de forma permanent més d'un centenar de quadres de pintura catalana de la col·lecció Thyssen.

Acn

Girona

Injecció milionària per adaptar el monestir de Sant Feliu de Guíxols i convertir-lo en el nou museu Thyssen permanent. Es restaurarà l'edifici i es crearà una nova sala d'exposicions a l'actual claustre que es es reformarà i també s'adequaran els més de 5.000 metres quadrats de jardins. Les obres han de començar el juny de l'any que ve i en un any ha d'obrir les portes aquest nou museu que acollirà de forma permanent entre 130 i 140 quadres "els millors quadres catalans dels segles 19 i 20" segons la baronessa Thyssen:

Baronesa Thyssen - Museo Sant feliu Guixols

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000158010/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La baronessa també ha explicat que Snat Feliu i les comarques de Girona és un "dels millors llocs del món", pel clima, la gastronomia i els paisatges i creu que el museu serà un èxit i que té el museu Dalí com a referència. El museu de Sant Feliu estarà en col·laboració amb els de Madrid, màlaga i Andorra per intercanviar obres i fer exposicions temporals a part de l'exposició permanent de pintura catalana a la qual hi haurà obres de Joaquim Sunyer o Ramón Casas entre altres autors catalans.

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas ha destacat un "projecte que finalment es farà realitat i que farà que Sant Feliu formi part de la galàxia Thyssen" fet que esperen suposi un important impacte econòmic a Sant Feliu però també a totes les comarques de Girona. De fet ha establert una comparació amb el museu Thyssen de Màlaga, on segons la Baronessa, s'hi han obert 250 locals per la influència del Thyssen.

La Diputació finalment formarà part del Patronat que gestionarà el museu.No s'ha concretat encara quants diners aportarà cada institució (Ajuntament, Generalitat i Diputació) el que està clar és que s'enterra definitivament el projecte faraònic de 15 milions d'euros per construir un nou museu thyssen en una antiga fàbrica surera a Sant Feliu de Guíxols.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00