Sociedad
ECONOMIA

La xarxa ferroviària s'enduu gairebé dues terceres parts del pressupost estatal

El govern espanyol destina a la província 271 MEUR, una xifra superior a la del passat 2017, però molt lluny dels 357 MEUR de 2016

Tarragona

Els projectes relacionats amb la xarxa ferroviària –per un valor total de 170,56 milions d'euros, sumant les partides d'Adif i Renfe- s'enduran pràcticament dues terceres parts de la xifra que el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) preveu destinar aquest 2018 a la província de Tarragona.

En total, el govern espanyol calcula invertir enguany a la demarcació 271,29 milions d'euros, una xifra sensiblement superior als 226,66 milions del passat 2017, però encara molt lluny dels 357 milions de 2016, que ja van suposar un descens respecte l'exercici anterior.

Al marge de les infraestructures ferroviàries, els comptes estatals preveuen destinar, com a partides més destacades, 33,77 milions al port de Tarragona així com 28,59 milions d'euros a la finalització del procés de descontaminació química del pantà de Flix. Per contra, les infraestructures viàries pendents, com l'A-7 i l'A-27, continuen sent les grans sacrificades amb inversions força modestes. 

Desviament de camions 

El projecte també inclou el finançament de les bonificacions pel desviament de camions en trams de l'N-340 i l'N-240 cap a les autopistes AP-7 i AP-2, respectivament. El Ministeri de Foment ha previst una partida total de 9,1 milions d'euros per compensar la concessionària Abertis per l'anunciada posada en marxa d'aquestes mesures i el finançament de les que ja s'apliquen des de fa uns anys a la N-II, a Girona. En el cas de l'N-340, els trams bonificats són, d'una banda, entre Peníscola i l'Hospitalet de l'Infant a més d'entre Altafulla i Vilafranca del Penedès. D'acord amb el plantejament que va transmetre el Ministeri de Foment als alcaldes del Pacte de Berà, que havia estat acordat prèviament amb la Generalitat abans de l'aplicació de l'article 155, els vehicles pesants que es desviïn per l'autopista tindran una bonificació del 42,5% del peatge en el cas de trajectes llargs, i del 50% els locals. Els residents que circulin amb vehicles lleugers entre Alcanar i Vilafranca durant 24 hores com a màxim quedaran exempts de pagar peatge.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00