Sociedad

Trapero processat

La jutgesa Carmen Lamela, de l'Audiència Nacional, dicta ordre de processament contra Josep Llúis Trapero per sedició i pertinença a organització criminal

Getty Images

Madrid

La jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, proposa jutjar al deposat major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, per dos delictes de sedició comesos el 20 i 21 de setembre i el primer d'octubre, i un d'organització criminal.

Als seus caps, l'exdirector de la policia autonòmica Pere Soler, i l'exsecretari general d'Interior, César Puig, els atribueix un sedició comès durant el referèndum de l'1-O, i un altre d'organització criminal; i a la intendent Laplana un de sedició.

La jutgessa Lamela marca d'aquesta manera distàncies amb el Tribunal Suprem, que acusa els polítics del Procés d'un delicte més greu: rebel·lió. La magistrada no aprecia la comissió d'aquest tipus delictiu en els seus encausats, tot i que segons el full de ruta independentista, Trapero es trobava en el comitè executiu del Procés i la Fiscalia l'ha situat com a "eix central" de l'estratègia separatista.


Quinze anys de condemna

Les penes per a la sedició són sensiblement inferiors a la rebel·lió. Amb l'acusació de Lamela, Trapero s'enfrontaria a un màxim de 15 anys encara que el normal és que no sobrepassés una petició de condemna de 10 anys. Amb la rebel·lió, podria enfrontar a una pena de 25 anys de presó.

Fonts del Tribunal Suprem, consultades per la Cadena SER, consideren que aquesta decisió no condiciona la investigació que segueix en marxa a l'alt tribunal sota la direcció del jutge, Pablo Llarena, per un presumpte delicte de rebel·lió. Aquestes fonts subratllen que l'important no és com qualifiqui penalment els fets Carmen Lamela sinó la de les acusacions, especialment, la posició de la Fiscalia que segueix mantenint la comissió del delicte de rebel·lió que es pot al·legar davant un hipotètic recurs davant del Tribunal Suprem que serà qui tingui l'última paraula.


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00