Sociedad
SEGURETAT

Comencen les patrulles conjuntes entre Andorra i França per lluitar contra el contraban

Les autoritats d'amdós països deixen clar que hi haurà "tolerància zero"

Controls conjunts a la duana del Baladrà. / C.G. ANA

El Pas de la Casa

A la duana francoandorrana aquests dies ja es nota l'entrada en vigor el passat 1 d'abril de l'acord de cooperació transfronterera en matèria policial i duanera amb França per lluitar contra el contraban. Avui, de fet, ja s'han pogut veure registres a vehicles realitzats de forma conjunta entre la policia francesa i l'andorrana.

El director de duanes de Tolosa, Jean-Michel Pillon, i el director del Departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, han coincidit en destacar que la lluita contra el tràfic il·lícit de tabac és una prioritat per aquest any i que hi haurà tolerància zero. 

El conveni de cooperació suposa un augment de la coordinació i l'intercanvi d'informació entre els dos països. Ja hi havia una relació estreta entre les dues duanes però l'acord ho aprofundirà i permetrà, per exemple, conèixer millor el "modus operandi" del contraban. En aquest sentit, Hinojosa ha afirmat que s'està contemplant la possibilitat de fer vigilància aèria, amb drons, a tota la frontera, especialment a la muntanya, i que en ocasions puntuals els gendarmes podran actuar en territori andorrà i els policies andorrans en territori francès. El director del departament de Tributs i Fronteres també ha dit que es duran a terme més controls de llicències a les botigues que venen tabac.

La cooperació policial i duanera entre França i Andorra també s'aplica a la lluita contra el frau fiscal, el blanqueig de capital i el contraban d'armes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00