Sociedad

Annabel Marcos: "Sóc víctima de l'aplicació de l'article 155"

Ha lamentat que s’hagués assabentat del seu cessament per la premsa i que el ministeri de l’Interior no li hagi demanat la seua versió sobre el trasllat d’urnes de l’1 d’octubre

Annabel Marcos, a la dreta de la imatge; ha parlat davant els mitjans de comunicació acompanyada de Mònica Sales, diputada de Junts per Catalunya al Parlament i presidenta del PDECat a les Terres de l'Ebre. / Sonia Castelló

Tortosa

L’ex directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, l’ampostina Annabel Marcos, ha trencat el seu silenci gairebé una setmana després que es conegués que se la cessava per haver transportat urnes l’1 d’octubre. Ho ha fet per afirmar que es considera una "víctima de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya”.

Marcos no ha volgut parlar dels fets concrets que s’han utilitzat per cessar-la. Sí ha dit que les informacions que van publicar els dos mitjans digitals que van avançar el seu cessament no són del tot certes i que estudia emprendre accions legals. També està convençuda que l’Estat acabarà actuant per la via judicial contra ella.

“Em vaig assabentar del meu cessament al mateix temps que la premsa, de manera que ni tan sols he tingut la possibilitat d’explicar-me de cara al ministeri”, lamenta Marcos. “Les explicacions vindran per la via judicial, que suposo que serà la via per la qual m’explicaran el perquè del cessament. Però en cap moment m’han preguntat si la notícia que s’ha publicat és certa o no”, ha afegit.

Marcos s’ha preguntat com pot ser que l’acta dels Mossos d’Esquadra de l’1 d’octubre on se la identifica hagi pogut acabar en mans de dos mitjans de comunicació. També ha lamentat que el seu cessament li impedeix complir amb la promesa que li va fer al conseller d’Interior cessat i empresonat a Estremera Joaquim Forn de mantenir-se en el càrrec mentre durés el 155. Tot i que les primeres notícies sobre el cessament d’Annabel Marcos van aparèixer a la premsa dimarts, aquest no va ser aprovat fins divendres passat en el Consell de Ministres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00