Sociedad

El ple confirma el 'no' al tramvia

Barcelona en Comú, el PSC i el regidor no adscrit s'han quedat sols defensant la connexió del Trambaix i el Trambesòs per la Diagonal

Arxiu ACN

Barcelona

No hi ha hagut sorpreses, ni en la votació ni en els arguments. El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat el projecte per connectar el tramvia per la Diagonal. Han votat a favor el govern, els socialistes i el regidor no adscrit. Esquerra Republicana, malgrat la pressió dels últims mesos, s'ha mantingut en el "no".

Els republicans han assegurat que no estan en contra de la connexió del tramvia, però rebutgen el projecte perquè consideren que no garanteix que els beneficis siguin públics. El portaveu d'ERC, Jordi Coronas, creu que el govern municipal enganya la gent perquè defensen que la gestió del tramvia sigui pública, però a la pràctica "fan una inversió de diner públic per enriquir un operador privat".

L'alcaldessa, Ada Colau, ha lamentat el posicionament dels republicans que ha atribuït a "interessos partidistes i càlculs electorals". I ha assegurat que el que s'ha rebutjat avui no és "el tramvia de la Colau" sinó "els dels veïns i veïnes, de les entitats, de les universitats i acordat institucionalment amb la Generalitat".

Tant Colau com la tinent d'alcalde, Janet Sanz, han assegurat que continuaran treballant perquè el tramvia es faci.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00