Sociedad

Les entitats de la multiconsulta es plantegen demanar que s'invalidi la votació del Ple

La FAVB, Aigua és Vida, Tanquem els CIE's i Metromuster creuen que els regidors que van votar en contra de les seves preguntes es van saltar el reglament de participació

Els regidors de l'oposició de l'Ajuntament de Barcelona en la seva arribada al Consell Plenari el 10 d'abril de 2018 / Aleix Freixas ACN

Barcelona

Les entitats que van presentar preguntes a la multiconsulta s'estan plantejant demanar que s'invalidi la votació del plenari que les va tombar. Consideren que els regidors que van votar en contra de les seves propostes van incomplir el reglament de participació de l'Ajuntament.

La normativa, aprovada en aquest mandat, duu que només es pot rebutjar una pregunta d'iniciativa ciutadana si és contraria a l'ordenament jurídic. I que els grups que van votar no, en cap cas van argumentar en aquest sentit.

En un comunicat, la FAVB, Aigua és Vida, Tanquem els CIE i Metromunster diuen que han sol·licitat un informe a la comissió d’empara. I expliquen que són conscients que la pregunta sobre la gestió de l'aigua ha generat nerviosisme en el grup Agbar que ha fet, diuen, tot el que ha pogut per salvar el negoci.

En el mateix comunicat asseguren que la votació d'ahir va ser uns menyspreu a les 40.000 signatures recollides. I que deixa en un carreró sense sortida la normativa de participació perquè li treu garanties a les iniciatives ciutadanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00