¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Support demana un canvi en el model de serveis socials per passar de 'persones tutelades' a 'autosuficients'

La Fundació Tutelar Girona -que ara es diu Support- aposta perquè la gent a la que atén cada cop sigui més autosuficient i autònoma. Creuen que els serveis socials han d'ajudar a crear un context idoni perquè no necessitin la seva ajuda.

Josep Ma Solé -a l'esquerra- és el director de Support. /

Support -que ajuda a persones que no són capaces de valdre's per si mateixes- passa d'un model de tutela on les persones ateses no poden decidir a un model basat en el reconeixement en el que la persona ha de ser capaç d'implicar-se en les decisions que l'afecten.

Un nou mètode que requereix, segons la fundació, que la llei es posi al dia per poder realitzar una ajuda inclusiva i en comunitat abans que optar per internar les persones en centres. Josep Maria Solé, director de Support, explica com serà aquest canvi de model.

Josep Ma Solé, director de Support / Tothom és capaç de governar la seva vida si li donem suport

Solé també ha explicat que un dels problemes més grans que tenen aquestes persones és l'habitatge i que el parc d'habitatge de Girona ciutat els dificulta tenir persones al centre i han de buscar habitatges als afores.

Ara mateix Support ajuda 828 persones a les comarques de Girona i, per primer cop el 2017, es van donar més nous suports a persones basats en l'ajuda personalitzada que no pas en forma de tutela.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?