Sociedad
NUCLEARS

Trobades substàncies radioactives al subsòl de la central nuclear d'Ascó I

El president del CSN ha reconegut al Congrés dels Diputats que s'han trobat restes de radioactivitats als pous situats just a sota de la central. Segons fonts consultades per la Cadena SER, el que preocupa és com s'ha arribat a produir aquesta filtració.

Ascó. / ACN

Tarragona

El president del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Fernando Martí Scharfhausen, reconeix que s'han trobat substàncies radioactives al subsòl de la central nuclear d'Ascó I, l'origen de les quals encara s'estan investigant.

Segons ha pogut saber la Cadena SER, es tracta d'uns pous que estan situats just a sota terra de la cental mateix, espais envoltats d'aigua freàtica i de la qual se'n prenen mostres de control de forma habitual; És precisament en aquest tipus de mostres que s'ha detectat el nivell de radiació. Fonts consultades asseguren que el que més preocupa és el fet que s'hagi produït aquesta filtració.

Martí ha informat de la detecció durant la seva intervenció a la Comissió d'Energia, Turisme i Agenda Digital del Congrés, i preguntat pels portaveus en aquesta matèria de PSOE i Units Podem, Pilar Lucio i Josep Vendrell, respectivament, sobre una emergència ocorreguda el passat mes de febrer a Ascó.

Martí Scharfhausen apunta que, durant una inspecció al voltant de la central d'una sèrie de pous dels quals es van recollir diverses mostres, es va trobar una en què es van trobar nivells anòmals de Cesi i altres substàncies. Afegeix que successos així “poden passar” realitzant tasques com, per exemple, neteges en què els operaris agafin líquids i els llencin en un pou.

El document del CSN sobre aquesta troballa precisa que l'estudi d'aquests pous es va realitzar entre finals de febrer i principis de març. El text apunta que no ha tingut conseqüències per a la seguretat, la salut de les persones o del medi ambient.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00