Sociedad

"Sóc a Suïssa per recuperar la llibertat d'expressió"

Marta Rovira justifica la seva fugida (“per continuar lluitant contra la persecució política”) i diu que quan va arribar es va presentar a les "autoritats corresponents"

"Sóc a Suïssa per recuperar la llibertat d'expressió"

Marta Rovira, explica que ha marxat per no assumir una "persecució política" / ACN

Ginebra

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat que és a Suïssa per continuar lluitant contra una "persecució política brutal", per recuperar la seva llibertat d'expressió i perquè a Catalunya es preservin els drets civils i polítics.

En una entrevista a l'ACN, la primera en un mitjà de comunicació català des que va marxar, Rovira ha explicat que es va veure "forçada" a emprendre el camí de "l'exili" davant el convenciment que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena dictaria presó preventiva. "El que més m'entristeix és que no sé quan podré tornar. Sóc conscient que he marxat per molts anys, que he deixat enrere moltíssima gent que m'estimo, molts paisatges, la meva ciutat i que la meva família haurà de fer un canvi brutal de vida", ha afegit.

D'altra banda, Rovira ha revelat que només arribar a Suïssa es va presentar a les "autoritats corresponents" i els va explicar que fuig d'una "persecució política" en busca de "protecció".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00