Sociedad

L'Observatori contra l'Homofòbia fa costat a la família de la víctima de Montgat

L'entitat ofereix suport legal i confia que el presumpte autor sigui extradit des de Colòmbia per jutjar-lo aquí del que l'Observatori considera un cas clar d'assassinat per motius d'odi

Montgat

L'Observatori contra l'Homofòbia ofereix suport legal a la família de l'home equatorià assassinat fa 18 anys a Montgat a mans, segons els Mossos, d'un colombià, exmilitar, d'ideologia nazi. El president de l'entitat, Eugeni Rodríguez creu que el presumpte assassí, que està empresonat a Bogotà, "va cometre un crim monstruós per negar probablement el desig per altres homes" Segons ell hi ha estudis que parlen del que s'anomena homofòbia interioritzada; "La persona nega d'una forma tan gran la pròpia homosexualitat que es dedica a matar homosexuals perquè així reforça el sentiment que no ho és".

Cristian Andrés Gaviria de 44 anys està empresonat des de fa 6 mesos a Bogotà pendent que la jutge de Badalona en demani l'extradició per jutjar-lo aquí, per aquest crim salvatge comès l'any 2000 en un pis de Montgat. Víctima i assassí s'havien conegut a través d'una pàgina de contactes, van quedar el 8 de març de l'any 2000, van dinar, van beure molt d'alcohol, segons l'autòpsia, i després presumptament Gaviria el va matar a sang freda, degollant-lo i cosint-lo a ganivetades al pis on la víctima cuidava un home gran amb una malaltia degenerativa, i que durant el dia era en una residència.

L'escena del crim era dantesca, segons els investigadors. La víctima estava nua i a la paret, l'homicida va escriure amb la seva sang: "Hitler tenia razón". Pel president de l'Observatori contra l'homofòbia, Eugeni Rodríguez es tracta clarament d'un delicte d'odi: "Va matar el seu desig fent una barbaritat monstruosa com és assassinar la parella que en aquell moment està tenint relacions sexuals amb una connotació també ideològica, clarament és un delicte d'odi". A més detalla que hi ha dos elements claus per afirmar-ho: "L'escrit que va fer a la paret amb la sang de la víctima parlant de Hitler i després va anar dient que havia matat un homosexual només perquè se li havia insinuat".

Dimarts, el cap de l'Àrea d'Investigació de Persones, Jordi Domènech va explicar que tres trucades anteriors i posteriors al crim havien estat fonamentals per resoldre el cas, juntament amb el testimoni de mitja dotzena de persones a qui el presumpte assassí "va donar detalls del crim que només podia saber l'autor". A més, va afegir que la policia veu darrera del crim "un mòbil homòfob" i coincideix amb la tesi de Rodríguez perquè sospiten que "hi ha un component sexual en el crim ja que la víctima estava despullada quan la va matar i li va deixar una margarida a l'orella, sumat a l'escrit de la paret, tot i que després ell va dir que era per despistar i que semblés un assassinat racista".

Cadena SER

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00