Sociedad

Millo nega que el Govern central vulgui eleccions

Entrevista al programa El Balcó al Delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo

El Balcó - Entrevista al delegat del govern espanyol, Enric Millo (16/04/2018)

El Balcó - Entrevista al delegat del govern espanyol, Enric Millo (16/04/2018)

38:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001343470/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha nenega que l'executiu central vulgui que se celebrin unes noves eleccions ja que la seva voluntat és que "el Govern tingui president i quedi legalment constituït", i ha criticat el president del Parlament, Roger Torrent, per la seva negativa a dialogar.

En una entrevista al programa El Balcó de SER Catalunya, Millo ha assegurat que la consideració que l'Estat "pugui tenir interès" que es convoquin unes noves eleccions, expressada ahir per l'expresident Carles Puigdemont, està "absolutament allunyada de la realitat". "L'objectiu de les eleccions del 21-D va ser precisament la restauració de la legalitat democràtica i les institucions a Catalunya, a partir d'un president viable i un Govern legal", cosa que ha de fer-se al Parlament, segons Millo, "amb un candidat present".

Sobre la situació de diàleg entre el Govern i Torrent, Millo ha explicat que li va proposar "parlar per escrit" després d'arribar aquest a la presidència del parlament català, però que Torrent "de moment no ha volgut" i ha afegit: "si vol parlar amb Rajoy, ho pot fer amb mi directament". "Es va intentar dialogar abans de l'1-O però sempre vam rebre un cop de porta", ha sostingut Millo, que ha mantingut que "es restaurarà el diàleg quan hi hagi un president viable".

Millo ha dit sobre la decisió del Parlament català de presentar una querella contra el jutge del Suprem Pablo Llarena que "és molt mal camí" i que "és negatiu pressionar, coaccionar o intentar incidir sobre decisions dels jutges". "L'independentisme és totalment legítim sempre que es defensi dins de la legalitat", ha dit Millo sobre la causa al Suprem contra diversos exmembres del Govern i líders independentistes, que, ha subratllat, "mai podran dir que no se'ls va advertir que allò que feien tenia conseqüències".

"Tinc molt clar, i els fets em donen la raó, que ningú està en cap procés judicial per les seves idees", ha afirmat el delegat del Govern, ja que "si no, tothom que pensa com ells estaria empresonat". El delegat també ha opinat sobre la situació judicial a Alemanya de Puigdemont, de qui ha dit "ha de retre comptes dels seus actes", i ha assegurat que "a Espanya hi haurà judici", sigui l'expresident extradit o no, i ha conclòs que si no se'l pot jutjar per rebel·lió "hi haurà altres delictes". Preguntat per la comparació efectuada per alguns polítics entre els CDR i la Kale Borroka, Millo ha dit que això "no s'ajusta a la realitat amb caràcter genèric", ja que, encara que hi ha membres que "actuen violentament", ho fan "camuflats i utilitzen com a coartada les persones pacífiques"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00