Sociedad

Toc d'alerta pel preu del lloguer i la falta d'habitatge social

El defensor de la ciutadania fa un toc d'alerta a l'Ajuntament de Girona per l'elevat preu del lloguer a la ciutat i pel poc habitatge social disponible. Segons la memòria anual del defensor, el 60% de les persones que li demanen ajuda és perquè no poden pagar l'habitatge o els rebuts d'aigua, llum o gas.

El defensor de la ciutadania de Girona amb la memòria del 2018. / Imatge: ACN

Girona

Gairebé 2.400 consultes va atendre el defensor de la ciutadania a Girona l'any passat i el 60% eren persones que demanaven ajuda per pagar el lloguer o els subministraments.

El defensor, Ramon Llorente, ha constatat que s'ha reduït la problemàtica amb els impagaments de la hipoteca però s'ha incrementat -"i molt" diu- amb els lloguers.

Segons el defensor, ara mateix, a la ciutat s'exigeixen lloguers "massa alts" i no es troben pisos "dignes a preus assequibles" i això afecta no només als més vulnerables, diu.

Ramon Llorente, defensor de la ciutadania de Girona

00:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000158493/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Insisteix que a la ciutat falten pisos socials i que aquesta manca fa molt difícil ajudar als que no poden pagar el lloguer mitjà.

Pel defensor de la ciutadania, les administracions no estan fent prou per ajudar els nois estrangers extutelats. No és competència exclusiva de l'Ajuntament –puntualitza- però els reclama que han de pressionar a la Generalitat per posar punt i final al desamparament "inhumà" que pateixen alguns d'aquests joves.

També cal obrir a Girona un nou centre d'acollida per a persones sense sostre; un nou centre com La Sopa amb llits, dutxes i espai per a àpats. "No és suficient" l'espai provisional amb llits que va obrir l'Ajuntament durant els mesos de més fred.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00