Sociedad

Troben els cossos del matrimoni sepultat a l'esllavissar-se la muntanya de Castell de Mur

Van desplomar-se 50.000 tones de roques i terra

foto: Mossos d'Esquadra

Castell de Mur

Dimarts a la tarda

ENTREVISTA| JORDI MARTÍNEZ inspector del Cos de Bombers. Descriu com es fa la recerca

05:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000199253/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els equips de rescat dels Mossos i els bombers han recuperat el cossos del matrimoni de Sant Esteve de la Sarga, cap a les 5 de la tarda, sepultat amb el seu cotxe dilluns a la tarda després de cedir 50.000 tones de terra d'una cinglera sobre la carretera local LV 9124 de Castell de Mur.  A falta d'identificacio oficial per l'institut forensees dona per fet que es tracta dels pares de l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra.

Dimarts al migdia:

Al Pallars Jussà els serveis d'emergències han començat aquest migdia a retirar les roques que van caure a la zona de Castell de Mur, sepultant una carretera i un cotxe cotxe on viatjava un matrimoni d'uns setanta anys. Abans han hagut de comprovar l'estabilitat del terreny.

A mà han començat a retirar runa, només pensar que son 50 mil tones de pedres les que van caure; es van desprendre ahir a la tarda d'aquesta cinglera de Castell de Mur. Ho fan els bombers després que els geòlegs hagin analitzat la situació del terreny per permetre amb seguretat aquestes tasques, i ho fan al voltant d'uns 40 metres quadrats, allí on van aparèixer fragments del cotxe en què hi anava el matrimoni de setanta anys, arrossegat per l'esllavissada.

No hi ha cap confirmació oficial de la mort del matrimoni veí de Sant Esteve de la Sarga, poble on tornaven del mercat de Tremp, però tot fa preveure, inclús als propis bombers, que sigui així. Escolta l’entrevista a Jordi Martínez, cap de guàrdia dels Bombers

Joan Palau, geòleg de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, ha destacat l'excepcionalitat de l'esllavissada i ha explicat que han baixat més de 20.000 metres cúbics de materials. Palau ha afegit que els equips d'emergències tindran en tot moment el suport tècnic dels geòlegs. Pel que fa a les probabilitats de trobar els cossos amb vida són ''altament improbables'', ha comentat. Palau ha dit que la pluja ha pogut ajudar a produir el despreniment però que segurament no és l'única causa donada la seva magnitud.

Es desconeix quan es podrà obrir aquesta carretera LV 91 24 d'accés als nuclis de Moror o Sant Esteve de la Sarga, de titularitat de la Diputació. Momentàniament, s'habilitarà una pista forestal per poder transitar els pocs veïns d'aquests nuclis i els serveis d'emergències.

Just a l'aixopluc d'aquesta cinglera hi ha les restes d'un poble que va ser abandonat fa més de 50 anys, les Espluges de Mur. Un nucli del que pràcticament nomes en quedaven runes i el dibuix del que havia estat alguna casa, sota la balma. L'esllavissada s'ha emportat l'ermita de poble que encara era dempeus: l'allau de pedres de grans dimensions ha ensorrat capella de la Mare de Déu del Roser, construïda sota el cingle de la muntanya

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00