Sociedad

Els fiscals unifiquen criteris davant les 712 causes contra alcaldes independentistes

Aquest matí s'han reunit a la Fiscalia Superior de Catalunya els fiscals provincials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, amb un tema sobre la taula: la causa oberta abans de l'1 d'octubre contra tots els alcaldes que havien col·laborat en el referèndum

Viquipèdia

Barcelona

3 setmanes abans de l'1 d'octubre, el fiscal general de l'Estat va ordenar imputar als 712 alcaldes que havien signat un decret per cedir els locals municipals a la Generalitat perquè els fes servir com a punts de votació. Els acusava de desobediència, prevaricació i malversació de diners públics. I ordenava als Mossos, a més, detenir als qui es neguessin a anar a col·laborar. Això es va traduir en 712 causes obertes, una per cada alcalde.

La Fiscalia, un cop passat el referèndum, i amb una causa oberta al Suprem contra els polítics independentistes per delictes molt més greus, ha decidir ara com gestionar les causes dels alcaldes.

La voluntat del fiscal és unificar criteris, per no acusar a un alcalde d'un delicte més greu que a un altre, per fets gairebé idèntics. I tenim ja una pista de quin pot ser el criteri: la Fiscalia ha demanat que s'arxivi la causa contra l'alcalde de Callús, al Bages. I el jutge ho ha acceptat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00