Directo

VÍDEO | La cantante María De la Flor presenta su EP 'Resalada' en 'Hoy por hoy'

Sociedad

La tuneladora de la llançadora ferroviària a l'aeroport està aturada

L'excavació del túnel que ha de portar el tren a la T1 s'ha paralitzat a les portes de la pista principal

Un Airbus A-380 enlairant-se a l'aeroport de Barcelona / ACN

Barcelona

La tuneladora que està excavant a l'aeroport del Prat perquè el tren arribi a la Terminal 1 està aturada des del mes passat. S'ha quedat just a les portes de la pista principal i no avançarà fins al mes de novembre.

El motiu, segons ha avançat TV3, és la seguretat: quan la tuneladora passi per sota, la pista principal s'haurà de tancar 14 dies per minimitzar riscos, segons han explicat fonts d'Aena. I tancar una pista amb el volum de vols de la temporada d'estiu (que va d'abril a novembre) no és viable.

La resta d'actuacions d'aquesta infraestructura no estan aturades, segons Adif, perquè s'està treballant a la nova estació de la T-2 i construint el pou per on s'ha de treure la tuneladora... Però el túnel és retardarà: estava previst que s'acabés a finals d'any, i no serà possible. Bàsicament perquè quan es reprengui la feina al novembre encara quedarà per perforar un quilòmetre de túnel seran necessaris bastant més de dos mesos per acabar-lo.

El ministre de Foment, Íñigo De la Serna, va dir que les obres de la llançadora anaven a ple rendiment. No va dir res sobre l'aturada de la tuneladora i sí que va reconèixer que es treballa en un terreny complex.

El ministeri encara ha de licitar la segona fase de les obres que consisteix en col·locar vies i catenària.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00