Sociedad

Ecoembes s’oposa a llançar plàstics que no siguin envasos al contenidor groc

L'organització d'envasadors i grans superfícies no veu gens clara la intenció de l’Ajuntament de Barcelona de permetre llançar qualsevol plàstic reciclable al contenidor groc, siguin o no siguin envasos

Ecoembes: “Les plantes de tractament no están preparades”

Ecoembes: “Les plantes de tractament no están preparades”

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1524148329_845378/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L’organització d’envasadors i grans superfícies Ecoembes, responsable de la gestió del funcionament dels contenidors grocs i blaus, qüestiona l’anunci de Barcelona de permetre llançar qualsevol plàstic i metall reciclable al contenidor groc a partir de finals de 2019. Ara, recordem-ho, el contenidor groc només accepta envasos vinculats a Ecoembes. És a dir, envasos que els seus fabricants ja han pagat l’anomenat “punt verd” perquè Ecoembes gestioni el seu reciclatge.

Más información

La responsable d'estratègia de negoci d’Ecoembes, Silvia Ayerbe, diu que no veuen clar que això ajudi a reciclar més. Ho argumenta dient que “les plantes no estan preparades per rebre i destriar plàstics i llaunes que no siguin envasos” i que “tot el material que arribi estarà més brut i, per tant, perdrà qualitat a l’hora de ser reciclat”. També afirma que a la ciutadania no li quedarà clar com ho ha de fer.

Ayerbe diu que Ecoembes va estudiar la viabilitat d’aquest model fa quatre anys i el resultat va ser “decebedor” perquè “va baixar la taxa de reciclatge i el material que es recuperava era de pitjor qualitat”.

Per contra, veuen amb molts bons ulls un altre dels canvis previstos al nou contracte de neteja de l’Ajuntament de Barcelona que entrarà en vigor l’1 de novembre de 2019, el de la introducció d’elements tecnològics als contenidors. “Això sí que és el futur”, diu Ayerbe ,“permetrà bonificar al que més recicli i optimitzar el servei”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00