Sociedad
FINANCES

El Govern recapta gairebé 30 milions d'euros per l'Impost de Societats en l'exercici fiscal del 2016

SFGA

Andorra la Vella

El Govern ha recaptat gairebé 30 milions d'euros per l'Impost de Societats en l'exercici fiscal del 2016.

El ministre portaveu i de Finances, Jordi Cinca, ha explicat que en total han presentat declaració 5.700 societats mercantils i més de 2.600 han presentat beneficis per un import global de 580 milions d'euros.

Els 30 milions recaptats s'han assolit com a resultat de les deduccions aplicades que han suposat 26 milions d’euros. De fet, les deduccions suposen, tots els anys, deixar de recaptar entre 21 i 27 milions d’euros. En aquest sentit, el ministre ha apuntat que la recaptació augmentaria entre 39 i 44 milions d’euros si s’eliminessin les deduccions per noves inversions i per creació de llocs de treball.

Pel que fa a les bases de tributació negatives, s'han generat 333 milions d'euros que es podrien compensar en futures declaracions. En aquest sentit, explica que això respon al fet que hi ha empreses que acumulen resultats negatius en anys consecutius, i per això no necessiten recórrer a les bases negatives anteriors. A més, ha aclarit que la base de tributació negativa, no sempre indica que l’empresa hagi tingut pèrdues.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00