Sociedad
JUSTÍCIA

El Govern aprova el nou codi de procediment civil

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, assegura que aportarà més agilitat al sistema

SFGA/CEsteve

Andorra la Vella

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres el projecte de llei del Codi de Procediment Civil, que suposarà un major estalvi econòmic i de temps i majors garanties.

Una fita significativa i un vella ambició. Així és com el ministre portaveu, Jordi Cinca, s'ha referit al nou text. I és que, fins ara en matèria processal civil només es disposava d'una regulació fragmentada i no adaptada a les necessitats actuals.

Tal i com ha explicat el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, el procés d'elaboració del text es va iniciar el 2012 amb la creació d'una comissió formada, entre d'altres, per batlles, magistrats, fiscals i consellers generals, i s'ha fet seguint un criteri científic i tècnic i respectant la tradició jurídica andorrana.

Un dels canvis més significatius de la nova llei, ha dit Espot, és que els procediments civils passen de tramitar-se de forma escrita a majoritàriament oral, fet que facilitarà la concentració d'actes processals i la presència directa dels batlles en la pràctica de les proves. També s'atorguen més competències als secretaris judicials i als notaris, i es creen dues seccions civils: una que s'ocuparà dels procediments ordinaris i abreujats i una altra que tractarà els procediments especials.

En breu aquest projecte de llei entrarà a tràmit parlamentari.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00