Sociedad
CULTURA

Obre portes Mas Miró, la masia on el pintor hi tenia el seu taller

L'objectiu de Mont-roig del Camp amb la recuperació d'aquest pintoresc reducte és desestacionalitzar el turisme i aconseguir atraure més visites culturals i familiars.

Responsables de la Fundació i familiars a la Masia. / Oriol Aymí.

Mont-roig del Camp

L'esperit del pintor Joan Miró torna a reviure a Mont-roig del Camp. Just aquest cap de setmana es compleix el 125è aniversari del seu naixement, i la Fundació Miró i la seva família volen celebrar l'efemèride obrint l'indret on hi va passar tots els estius. S'ha restaurat el taller de l'artista respectant els elements originals i els visitants, a través d'una àudio-guia, podran conèixer in situ el lloc des d'on es van pintar quadres molt famosos com ara "La masia".

La Fundació n'és la propietària gràcies a la donació de la família. Es preveu que tingui uns 20.000 visitants anuals i que ajudi a atraure el turisme familiar i cultural, integrant-lo a l'oferta de sol i platja actual.

Primera fase d’obres

Mas Miró reobre des d'ara i fins al novembre, moment en el que tancarà per començar la segona fase de restauració, l'arranjament de la casa senyorial. Més endavant vindrà la restauració de la part noble.

Un camí complicat

La masia està a tocar de l'A7 i al llarg dels anys la família ha lluitat de manera aferrissada perquè no es destruís el seu llegat patrimonial per construir diferents infraestructures que té just al voltant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00