Deportes
RCD Espanyol

Debat intern pel futur de Quique Sánchez Flores

Algunes veus de la cúpula directiva de l'Espanyol es mostren partidaris de destitur ja el tècnic, tot i que la idea sempre ha sigut que acabi la temporada.

Enric Fontcuberta EFE

Barcelona

La derrota de l'Espanyol té conseqüències que trascendeixen més enllà el resultat merament esportiu. Alguns alts dirigents entenen que la frustració i la impotència que transmeten la segona pitjor entrada de la història de Cornellà-El Prat, la bronca de l'afició des d'abans de començar el partit, els nervis de l'entrenador a la sala de premsa i el divorci que evidencia el vestidor amb el tècnic, poden repercutir directament en el patrimoni econòmic i social del club si no es recondueixen a temps. Només acabar el partit, algunes veus de càrrecs rellevants es van manifestar de portes endins partidàries del cessament immediat de l'entrenador.

D'altres, però, consideren que fer fora l'entrenador a cinc partits d'acabar la Lliga pot ser una mesura encara més contraproduent. Primer, perquè la indemnització que se li hauria de pagar seria més alta que si es negocia amb l'equip salvat i el cap fred un cop acabi la temporada, de manera que es podria comprometre el pressupost de l'entitat, que ja requerirà la venda de jugadors per quadrar els comptes. I segon, perquè cap dels entrenadors que el club té com a prioritat contractar per la propera temporada està disponible per incorporar-se a dia d'avui, el què implica que hauria d'agafar l'equip David Gallego, tècnic del filial, que ha d'afrontar l'eliminatòria d'ascens a Segona B quan encara no haurà acabat la Lliga de primera. Per tant, un relleu a la banqueta del primer equip podria trastocar també la fins ara immaculada temporada de l'Espanyol B.

En mans de la plantilla

A l'Espanyol li falten només 6 punts per salvar-se de manera matemàtica, i la gran esperança al si del club és que els jugadors, que han perdut tota la confiança en un entrenador que ahir els més propers van veure molt tocat a nivell anímic després del partit, trobin la manera de sumar-los com més aviat possible i no haver d'esperar que fallin els altres rivals. No obstant, alts càrrecs del club aprecien que els futbolistes estan confosos per com s'ha desenvolupat la temporada i que les últimes setmanes s'està reflectint al terreny de joc.

La plantilla perica té especialment entre cella i cella el derbi de diumenge a Montilivi contra el Girona, i estan convençuts que seran capaços de mostrar-se com un Espanyol més semblant al de fa 10 dies a Mestalla que al dels dos últims partits, i que tindran opcions d'endur-se la victòria. 24 hores després de la derrota contra l'Eibar, el soufflé ha baixat entre els dirigents més impacients ahir, i a dia d'avui s'imposa la idea inicial que Quique acabi la temporada i l'equip ho intenti fer de la millor manera possible. Però si es produeix una nova derrota a Montilivi, segons la distància a la que quedi l'equip del descens, els ànims es podrien tornar a escalfar fins al punt que, a dia d'avui, ni els partidaris d'acomiadar-lo ni els partidaris que completi la lliga s'atreveixen a aventurar si dilluns Quique Sánchez Flores seguirà sent l'entrenador de l'Espanyol pels últims quatre partits.

Joan Tejedor

Joan Tejedor

Narrador dels partits del Barça en català a SER Catalunya i presentador de La Graderia del Balcó. Treballa...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00