Sociedad
CONSELL GENERAL

Pallarès denuncia que els saigs estan embargant diners provinents de les ajudes socials

El PS assenyala que la modificació de la llei d'atenció social i sociosanitària conveteix les ajudes en caritat

L'A

Andorra la Vella

Els Liberals denuncien que els saigs estan embargant diners que provenen de les ajudes socials.

En el marc del debat sobre la modificació de la Llei de serveis socials i sociosanitaris, la consellera general del grup parlamentari liberal, Judith Pallarès, ha fet pública aquesta situació.

Així mateix, ha aprofitat per defensar una esmena que van presentar per evitar que s'embarguessin les ajudes socials econòmiques i que no ha estat aprovada.

També ha criticat la tardança en l'atorgament de les ajudes i ha demanat una simplificació dels tràmits.

De la seva banda, el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha dit que s'ha de ser conscient de la feina que fa el saig. En aquest sentit, diu que si es detecten disfuncions en la seva tasca hi ha mecanismes per arreglar-ho.

Un altre aspecte que ha generat tensió, en aquest cas entre el Govern i el PS ha estat la modificació dels barems per accedir a les ajudes. El conseller general socialdemòcrata, Gerard Alís, creu que aquesta llei converteix les prestacions en caritat i que la modificació aprovada avui és fruit de l'arrogància d'un Govern que vol canviar la legislació per la porta del darrere per amagar les retallades.

Davant d'aquestes acusacions, el ministre Espot ha remarcat que una persona que té uns estalvis importants no necessita caritat.

Finalment, els grups estan a l'espera de la presentació que faci Espot el proper 2 de maig de l'auditoria d'eficàcia i eficiència dels serveis socials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00