La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Llavors ecològiques més ecològiques

Millorar el rendiment i la competitivitat de l'agricultura ecològica amb llavors específiques. La Universitat Politècnica de València lidera un projecte de millora vegetal

La llavor (21/04/2018)

La llavor (21/04/2018)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000325669/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Adrián Rodríguez Burruezo, investigador, ens posa en situació: actualment no hi ha llavors adaptades específicament a la producció ecològica. Del que es tracta és d'aconseguir les millors. I en açò estan.

Llavors per a produir tomaques, pebrots, cols, bròcoli, fruites... amb garanties que el producte és de màxima qualitat i que la producció és prou àmplia per a tenir bona eixida comercial. Eixe és el cavall de batalla de l'agricultura ecològica: les produccions són més curtes i açò encareix bastant el producte.

I d'altra banda, assenyala Rodríguez Burruezo, estem davant un sector en alça. Cada vegada hi ha un mercat més gran per a la producció ecològica. Espanya, la Comunitat Valenciana, ho té tot per a estar en la locomotora que tire d'un tren que no podem perdre.

En el projecte LIVESEED, a més de la Politècnica, hi participen investigadors d'altres autonomies espanyoles, d'Itàlia, Alemanya, França, Dinamarca, Grècia, Suïssa, Holanda, Portugal i Holanda. I compten amb la col·laboració d'organitzacions com la Unió de Llauradors.

TAMBÉ EN LA LLAVOR

Fem un recorregut per la situació de dos sectors tradicionals, un de mal borràs per la sequera, la xylella i altres plagues com "l'avispilla": parlem de l'ametla. En tot case el sector és optimista i confia a poder remuntar el vol.

El cava, mentrestant, viu un moment dolç superada la incertesa de les possibles limitacions al cultiu. El sector segueix treballant per a situar-se en les cartes i fer-se un espai. I lleva importància a la crisi catalana, encara que reconeix que en alguna cosa sí els ha beneficiat.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00