Sociedad

Arxivat el delicte d'odi per un pare que va recriminar a policies cops a la filla l'1-O

El jutjat ha arxivat també el delicte de resistència greu que li imputava la Policia Nacional perquè no hi ha proves

Centre Comercial Les Glòries de Barcelona / CADENA SER

Barcelona

El jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona ha arxivat la causa per delicte d'odi i resistència greu a l'autoritat que pesava contra un veí de Vallvidrera que l'endemà de l'1 d'octubre va recriminar a 4 agents de paisà l'agressió que va patir la seva filla, que anava en crosses. El van arrestar 4 dies després d'aquesta escena. Ell havia denunciat els policies per la detenció però l'ha retirat.

La filla d'aquest home va rebre una empenta el dia 1 en un centre de votació. Anava en crosses i va caure a terra. L'endemà, el seu pare es va trobar 4 agents de paisà a l'aparcament del centre comercial de les Glòries. Estaven fora de servei. S'hi va acostar i els va dir: "Vosotros habéis pegado a mi hija de 17 años con muletas, sinvergüenzas, pegadme a mí, asesinos...".

L'atestat deia que havia assenyalat els policies dient a la resta de clients que havien picat la seva filla. El jutge creu que "va dirigir-se als agents de forma inadequada" però que no passa d'ofenses a agents de l'autoritat, que com a màxim poden suposar una sanció, però no un delicte d'odi: "Efectivament la forma amb què es va dirigir als agents de policia a l'aparcament d'aquell establiment va ser inadequada no només sobre el contingut sinó també ateses les circumstàncies del temps i el lloc", i afegeix que: "Tot i això, per elles mateixes no sobrepassen la de les ofenses a agents de l'autoritat, penalment atípiques, sense perjudici de la sanció que, en el seu cas, podria correspondre a la via administrativa". I conclou que no es tracta d'un delicte d'odi o similar.

El jutge també arxiva per falta de proves el delicte de resistència greu a l'autoritat que li imputaven per la detenció al cap de 4 dies. Ell també els va denunciar per lesions ja que el van tirar a terra, li van clavar puntades de peu, segons va dir, i el van emmanillar. Però ha retirat la demanda perquè vol viure tranquil, segons ha explicat el seu advocat Guillem Goñalons en declaracions a SER Catalunya: "No vol res més, es va angoixar moltíssim, tenir vuit tius allà fotent-te patadetes i petites humiliacions... ell mateix ho va dir a la declaració, quan estava allà terra i amb quasi 50 anys que té,  no parava de cridar mama, mama, mama, imagina".

El lletrat ha explicat també que en una setmana en què hi havia l'operatiu Copèrnic en marxa i molta feina, van enviar 8 agents de paisà en 4 cotxes per fer aquesta detenció.

Una de les agents de policia va enregistrar suposadament un vídeo de la detenció a Vallvidrera però no existeix o ha estat impossible recuperar-lo, segons diu el jutge. El dia que va anar a declarar, aquesta policia va explicar que s'havia canviat el mòbil recentment, segons ha explicat el lletrat Guillem Goñalons, i que les imatges eren al núvol però els pèrits foreses de Mossos no l'han trobat. L'advocat creu que el van esborrar sabent que el que s'hi veia no els convenia.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00